A SimSolid képes percek alatt elvégezni a komplex CAD összeállítások szerkezeti analízisét, így megkerülhetetlen szimulációs technológiának számít a tervezők, mérnökök és elemzők számára. Megszünteti a geometria előkészítését és a hálózást, a (hagyományos) szerkezeti szimuláció két legidőigényesebb, legtöbb szakértelmet igénylő és legnagyobb hibázási lehetőséggel járó feladatát.

A bonyolult összeállítások korai szakaszban történő analízise különösen nagy kihívást jelenthet a CAD-alapú szimulációs eszközök és a végeselem számára egyaránt, de a SimSolid toleráns a pontatlan geometriával szemben, így a különböző koncepciók vizsgálata előtt nincs szükség az összetett geometria egyszerűsítésére. Lehetőséget ad akár több tervezési forgatókönyv valós körülmények közötti, gyors szimulációjára, ezáltal elősegíti a mérnöki döntések felgyorsítását, a minőségi termékek fejlesztését, és a termékek a versenytársakat megelőző piacra juttatását.

Tony Jones, az Andron Handling vezető mérnöke ismerteti, miként használják a SimSolid szoftvert a cég egyedi mechanikai berendezéseinek tervezése során. Az Andron Handling célja a hegesztett gyártmány és a függőleges szorítókarok szilárdságának meghatározása volt mind az emelő-, mind a szorítóterhelés szempontjából, ezért a SimSolidot választották a testre szabott kezelőberendezésük teljes szerelvényének modellezésére. A szimuláció során képesek voltak olyan részleteket is figyelembe venni, mint a csúszó kapcsolatok, a dugattyúkra ható szorítóerők és a hengertestek reakcióerői, így biztosítani tudták a lehető legnagyobb pontosságot, miközben a kevesebb, mint egy perc alatt elvégezhető szimulációkkal lehetővé vált több tervezési iteráció hatékony vizsgálata.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top