A Kontron AG – Európa egyik vezető IT megoldásszállítója – tőkeemelést és felvásárlásokat hajtott végre. Az Ennoconn Corporation (a Foxconn csoport tagja) 10%-os részesedést vásárolt a Kontron Csoportban és további részesedés megszerzését tervezi. A tranzakció eredményét a Kontron a Kontron AG-ban 29,9%-os részesedés megszerzésére fordította. Az ezáltal létrejövő stratégiai kapcsolat a Foxconn csoporthoz tartozó Ennoconn, a Kontron és a Kontron n között lehetővé teszi, hogy a Kontron Csoport az Industry 4.0 megoldások régiós piacán meghatározó szereplővé váljon.

A Kontron AG 10 %-os tőkemelést hajtott végre, melynek keretében 4,3 millió euró névértékben bocsátott ki részvényeket. Az új részvényeket 43,9 millió EUR jegyzési értéken a taiwani székhelyű Ennoconn Coprporation vásárolta meg, mely ipari informatikai rendszerek gyártója, a világ legnagyobb elektronikai gyártójának a Hon Hai Precision Industrynak a leányvállalata, amely Foxconn márkájáról és az Apple Iphone telefonok gyártásáról ismert. A Kontron beágyazott számítástechikai rendszereivel és szerteágazó ügyfélkörével piacvezető, mely pozíció mostantól kiegészül a Kontron mérnöki, fejlesztői és integrátori erőforrásaival. Az így létrejött együttműködés a három vállalatot az IOT és az ipar 4.0 piac vezetőjévé emelheti a régióban.

A Kontron AG számos más piaci tranzakciót is végrehajtott az elmúlt időszakban. A vállalat a Raiffeisen Informatik IT piaci ügyfélszegmensét (azon ügyfelek tartoznak ide, amelyek nem tagjai a Raiffeisen csoportnak) is átvette, valamint felvásárolta a CES-POS GmbH-t és a Kapsch Polandot (a Kapsch BusinessCom lengyelországi leányvállalatát). A csoport ezekkel a felvásárlásokkal is folytatja azon stratégiáját, hogy az organikus növekedés mellett innovatív megoldások és vállalatok integrálásával tovább erősítse pozícióját Kelet-közép Európában és a német nyelvterületeken.

A Raiffeisen Informatik IT piaci ügyfélszegmense számítástechnikai rendszerek menedzselésével, SAP tanácsadással és üzemeltetéssel, valamint szoftverfejlesztéssel foglalkozik. A Kontron és a Raiffeisen Informatik ezen részének összeolvadása a Kontron -t Ausztria legnagyobb informatikai megoldásszállítói közé emeli. A Kontron független rendszerintegrátor, és IT szolgáltató, illetve egyik fő szolgáltatási területe a felhővel kapcsolatos megoldások. A vállalat úgy gondolja, hogy a felhőszolgáltatások mellett a helyi kliens és szerver infrastruktúra üzemeltetése, így egy hibrid-IT rendszer működtetése továbbra is fontos maradt az ügyfelek számára, és azt preferálják, ha kritikus adataikat országon belül tárolják. A Raiffeisen Informatik integrálásának köszönhetően, a Kontron ezen a területen is minőségi és élvonalbeli technológiát tud nyújtani megrendelőinek.

A CES-POS GMBH POS rendszerek és az ezekhez tartozó perifériák üzemeltetésével foglakozik Ausztriában, Szerbiában és Horvátországban. A cég felvásárlásával ez a kompetencia tovább szélesítette a Kontron szolgáltatáspalettáját. A versenyhivatal jóváhagyta a Kontron azon tranzakcióját is, melynek keretében a Kapsch BusinessCom lengyelországi leányvállalatát vásárolta fel. A Kapsch Poland IT szolgáltatások széles palettáját kínálta az IT infratstruktúra menedzsmenttől kezdve, a hálózati szolgáltatásokon keresztül a storage megoldásokig.  A lengyel piacon a két meghatározó szereplő összekapcsolása növeli a Kontron kapacitását és versenyképességét az ITC piacon.

Szabó Péter, a Kontron magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója, fontosnak tartja a Kontron Európa szerte zajló felvásárlásait, mivel a cég számára stratégiai jelentőségű, hogy az ügyfelek igényeit minél szélesebb palettán és kiemelkedő minőségben fedjék le. „A Kontron komoly bővítéseket tervez Magyarországon is, így itthon is aktív keresésben vagyunk potenciális felvásárlási célokat illetően. Elsősorban olyan, innovatív, feltörekvő partnereket keresünk, amelyek az Ipar 4.0 területén és/vagy szolgáltatásként értékesíthető megoldásokkal rendelkeznek, amelyek potenciálisan a Kontron Csoport által lefedett teljes régió számára értékesíthetőek lehetnek.” Ezen kívül a Kontron az új technológiákban is élen jár, ezért az együttműködések az IoT és az ipar 4.0 piacon tevékenykedő cégekkel kulcskérdés a vállalat életében.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top