A megújuló energia iránti kereslet az elmúlt években jelentősen megnőtt, ahogyan az arra irányuló vágy is, hogy a hagyományos energiaforrásokról a fenntartható alternatívákra térjünk át. A tengeri szélerőműfarmok egyike azon feltörekvő technológiáknak, amelyek képesek lehetnek igazán hatékonnyá tenni a szélenergia hasznosítását.

A turbinákat tartó szerkezeteket hagyományosan a tengerfenékhez rögzítik, ami a szélerőműfarmokat egy bizonyos mélységű tengeri területre korlátozza, így nagyobb elterjedésük érdekében az utóbbi időben az úszó széltorony szerkezetek fejlesztésére helyezték a hangsúlyt. Ezek az úszó szerkezetek növelik a szélenergia potenciális teljesítményét, mivel az óceán sokkal mélyebb területein is telepíthetők, így az óceán sokkal nagyobb része válik hasznosíthatóvá a szélenergia szempontjából.

A Texas Wind Tower, az úszó széltorony-technológia fejlesztésében úttörő szerepet betöltő startup cég az Altair-rel együttműködve egy innovatív munkafolyamatot dolgozott ki a toronyszerkezetek tervezéséhez, validálásához és optimalizálásához. A Texas Wind Tower az Altair OptiStruct és a MAESTRO by MAESTRO Marine, Altair Partner Alliance (APA) keretében elérhető szoftver segítségével végezte el a topológia optimalizációt.

Ismerje meg az alábbi cikkből, hogyan tud robosztusabb, stabilabb úszó széltorony megoldásokat megalkotni a Texas Wind Tower egy hatékony és eredményes optimalizációs munkafolyamat kidolgozásának segítségével.

Altair_FA_Texas-Wind-Tower_image-4
Altair_FA_Texas-Wind-Tower_image-5

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top