Szantner Gábor vagyok, a DAB Pumps Hungary Kft. pénzügyi igazgatója. A blogbejegyzés apropóját az adta, hogy az INFOR LN vállalatirányítási rendszerünkben a közeljövőben egy komoly migrációs feladat vár ránk, amit a sokéves gyakorlatnak megfelelően a Kontron Hungary Kft. Infor üzletágának közreműködésével fogunk elvégezni.

A DAB 1975-ben kezdte meg működését az északkelet-olaszországi Mestrino városában. Azóta neves nemzetközi cégcsoporttá nőtte ki magát. Termékeink világmárkává váltak. Ma a dán Grundfos multinacionális vállalat önálló tagja vagyunk. Professzionális alkalmazásra tervezünk és gyártunk vízszivattyúkat. Célunk, megfelelni a piac speciális követelményeinek, nemcsak a termékek magas minőségi színvonalával, hanem a hatásos és rugalmas szolgáltatások területén is.

Nagykanizsán a DAB 2013. év végén zöldmezős beruházásként nyitotta meg ötezer négyzetméteres gyártó telephelyét. Az azóta eltelt 6 évben folyamatosan bővültünk. Immár a harmadik csarnokunk üzembehelyezése előtt állunk. Ez a 8,5 millió eurós beruházás várhatóan július végére készül el, így 15 ezer négyzetméteren folyik majd a termelés. Innovatív technológiai megoldások megvalósítása mellett figyelünk arra is, hogy a jó teljesítmény mellett termékeink alacsony energiafogyasztását garantáljuk.

Az említett célok eléréséhez cégünknek olyan szilárd, támogató informatikai háttérre volt szüksége, amely támogatja a rapid növekedést, rugalmas és gyors bevezetéseket tesz lehetővé. A kiválasztásnál egyik fő szempont az üzleti folyamatok, rendszerek egységesítése volt. Olyan ERP rendszert kerestünk, amely egy környezetben több tucat ország, telephely, nyelv és pénznem esetén is kiválóan működik, fő erőssége a gyártási folyamatkontroll.

Választásunk az Infor LN rendszerre esett. Rövid idő alatt 11 országra kiterjedően leképeztük az üzleti folyamatainkat. Ennek a munkának az oroszlánrészét a belső IT kiegészülve külső Infor partnercégekkel (pl. Kontron Hungary Kft.) végezte el.

Az LN-nel összhangban és együttműködve további Infor termékeket is használunk. Az Infor Ming.le segítségével a felhasználók könnyen és gyorsan megoszthatják, továbbíthatják az üzleti információkat, problémákat anélkül, hogy külön e-mail és telefonhívásra lenne szükségük. Számos olyan workflow lett kialakítva, ami a hatékony munkavégzést célozta meg. Az Infor LN és az Infor ION együttműködésének eredménye egy innovatív, folyamatvezérelt munkavégzés. Az Infor ION biztosítja azt a rugalmasságot, amire szükség van ahhoz, hogy a gyakran összetett vállalati rendszerek hálózata zökkenőmentesen együtt tudjon működni. Ez biztosítja a hosszú távú fenntarthatóságot. Hadd említsek néhány példát a pénzügyi területről. A bejövő számlák rendezési időtartama megközelítőleg a felére csökkent. Lehetőség van a tipikus jóváhagyó feladatokat, bárhonnan, bármikor egy mobiltelefonról intézni. Számos kézi folyamat, e-mail lánc, telefonhívás minimálisra csökkent, amelyek gyakran a számlák lekérdezéséből eredtek.

DAB, Infor, Kontron közös munka a jövőben is folytatódik. Szeretjük az új felhasználói felületet, úgy néz ki, mint egy weblap. Barátságos, innen minden elérhető. Izgatottan várjuk a migráció adta újabb funkcionális lehetőségeket.

Szantner Gábor, DAB Pumps Hungary Kft. pénzügyi igazgató

További információt az Infor LN ERP-vel kapcsolatban a Kontron honlapján vagy személyesen az alábbi elérhetőségeinken kaphat.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top