A valós idejű szimuláció és elemzés biztosítása a CAD-tervezés során új koncepció, ezért számos kérdést felvehethet. Ha szeretné összehasonlítani a Creo Simulation Live-t más PTC megoldásokkal, vagy kíváncsi arra, hogy milyen típusú elemzésekre képes ez az eszköz, akkor ez az összefoglaló megadhatja a válaszokat.

Mi az a Creo Simulation Live Extension?

Ez az új Creo bővítmény lebontja a CAD és a mérnöki szimuláció közötti korlátokat, lehetővé téve a tervezők számára, hogy a valós idejű szimulációs eredményeket a modellezési környezetben tekintsék meg. Nincs többé váltás a szimuláció és a modellezés között. Nincs többé hosszú számítási idő és iteráció. A számítás időszükséglete ~0.005 részére zsugorodik, a számítási eredmények gyakorlatilag azonnal rendelkezésre állnak. A mérnökök egyszerűen létrehozhatják a statikus, modális vagy állandósult állapotú termikus szimulációkat, folytathatják a modellezést, és az eredmények azonnal elérhetők ugyanazon a képernyőn. Más szóval a termékek modellezésének folyamata még egyszerűbbé válik.

Mi a különbség a Creo Simulation Live és a Creo Simulate között?

A Creo Simulation Live azonnali szimulációs eredményeket ad, így lehetővé teszi a CAD tervezők számára a tervváltozatok gyors áttekintését és kevesebb megszakítással hozhatnak döntéseket.

Milyen típusú analíziseket támogat a Creo Simulation Live?

A Creo Simulation Live lineáris szerkezeti, termikus és modális analízisek elvégzésére használható.

Működik a Creo Simulation Live összeállítási modellekkel? 

Igen, a Creo Simulation Live az összeállításban lévő alkatrészeket csatlakozását ragasztott kapcsolatként kezeli.

Hogyan rendelhetek anyagokat a modellemhez?

A Creo Simulation Live az alkatrészmodellhez rendelt anyagokat a Creo modellezési felületén keresztül a szokásos eljárás szerint használja.  Ez megkönnyíti további anyagok hozzáadását a modellhez és szükség szerint aktiválja a megfelelő anyagot.  Jelenleg minden egyes alkatrészen belül szükséges az anyagok hozzárendelése.

Mik a grafikus kárttyával szemben támasztott követelmények?

A Creo Simulation Live a legújabb GPU-technológiára támaszkodik a számítási és vizuális élmény biztosításához.  A szoftver futtatásához a következőkre van szükség: Kepler, Maxwell vagy Pascal architektúrán alapuló dedikált NVIDIA GPU-kártya (ajánlott a Quadro). Maxwell 2000 vagy jobb erősen ajánlott. A legtöbb 2013-ban vagy később gyártott dedikált NVIDIA GPU-kártya ezen architektúrák egyikén alapul. Legalább 4 GB video RAM (előnyben 8 GB+) a GPU-n.

Milyen fájlok jönnek létre a Creo Simulation Live használatakor és hogyan kezelik őket?

A Creo Simulation Live nem hoz létre semmilyen kezelendő vagy tárolandó fájlt.  Ha kívánja, exportálhat egy eredményfájlt (.HTML), amelyet helyben elmenthet vagy Windchillben is kezelhet.

Hogyan működik együtt a Creo Simulate alkalmazással?

A Creo Simulation Live közvetlenül újra tudja használni a Creo Simulate-ben meghatározott terheléseket, kényszereket és anyagdefiníciókat.  A Creo Simulation Live a Creo Simulate-ben definiált analíziseket is újra tudja használni, ha azok értelmezhetők a Creo Simulation Live számára (nincsenek a Live által még nem támogatott speciális peremfeltételek).  A Creo Simulation Live modellek több analízist is tartalmazhatnak (pl. több szerkezeti, termikus).  A felhasználók bármikor egyetlen szimulációt is futtathatnak.  A Creo Simulation Live szimulációk újrafelhasználhatók a Creo Simulate-ben.

A Creo Simulation Live befolyásolja a Creo és a Windows teljesítményét?

A Creo Simulation Live megoldó motorja a GPU-t használja számítási erőforrásként.  Az ANSYS a rendszer optimális teljesítménye érdekében 8GB+ video RAM-ot javasol a GPU-n, és minimumként 4GB video RAM-ot ír elő.

Hogyan működik a Creo Simulation Live a Design Exploration Extension alkalmazással?

A Creo Design Exploration lehetővé teszi ellenőrző pontok létrehozását, amelyek a modell elmentett példányai (pillanatképek).  A Creo DEX használatakor gyorsan és egyszerűen válthatunk az ellenőrzőpontok között, hogy a Creo Simulation Live segítségével megvizsgáljuk és kiértékeljük az egyes tervezési variációkat.  A Creo Simulation Live és a DEX (béta verzió) használatához a Live Simulation-nek futnia kell a DEX munkamenet indításakor.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top