Megérkezett a Visual Components a gyártásszimulációs és a robotok offline programozási megoldásának legújabb verziója, amely az eddiginél nagyobb áttekinthetőséget biztosít a gyártás tervezéséhez és optimalizálásához. A nagyobb áttekinthetőségnek köszönhetően a felhasználók könnyebben, átláthatóbb módon végezhetnek el többet, különösen a nagyobb gyártási és integrációs projektek esetében.

Újdonságok

Bevezetésre kerültek az al-layout-ok, amelyek segítségével a felhasználók könnyedén eligazodhatnak, dolgozhatnak és kezelhetik közösen a gyári layout terveken. Ez az új elrendezési rendszer lehetővé teszi a nagyméretű layout-ok kezelhetőbb szakaszokra vagy “al-layout-okra” bontását, így a tervezési folyamat rugalmasabbá és az elrendezés szervezése intuitívabbá válik.

A platform robot connectivity funkciójának bővítése iránti elkötelezettségüket folytatva a Visual Components 4.9 új connectivity bővítményeket tartalmaz a Kawasaki és Yaskawa robotokhoz, felgyorsítva ezzel a robotprogramok tesztelését és validálását. Ez az integráció egyszerűsíti a szimulációból a valós alkalmazásba való átmenetet, így biztosítja, hogy a Yaskawa és Kawasaki robotrendszerek gyorsan és helyesen működjenek.

A Visual Components 4.9 új és áttervezett robot offline robotprogramozási (OLP) kalibrációs eszközöket is tartalmaz. Ezek az új eszközök intuitívabbak és részletes jelentéssel ellátott, vezetett utasításokat kínálnak a robotkalibráláshoz, lehetővé téve a virtuális és a fizikai világ pontos összehangolását.

A robotikai alkalmazások szélesebb körének támogatása érdekében az új szoftververzió leegyszerűsíti a robotikai összeszerelési műveletek programozását. A felhasználók mostantól könnyedén létrehozhatják, optimalizálhatják, ellenőrizhetik és validálhatják az összeszerelési műveleteket, ami jelentősen felgyorsítja a programozási folyamatot.

Tekintse meg a videót és tudjon meg többet az újdonságokról!

Tervezés, rendszerezés és kollaboráció al-layout-okkal

Képzeljen el egy nagy és összetett gyári layout-ot, amely rendezett, jól kezelhető részekre van bontva. Ezt hozza el a Visual Components 4.9 al-layout-jai. Az új funkció segítségével a nagyobb layout-ok kisebb “al-layout-okra” bonthatók a szűkített tervezési és módosítási feladatok érdekében. Különösen a több érdekelt fél részvételével zajló projektek számára nyújt egy régóta igényelt struktúrát, lehetővé téve a hatékony navigációt és a felelősségi körök kezelését.

Az al-layout-ok áttekinthetőbbé és rendezettebbé teszik a tervezési folyamatot, és a rendetlen layout-okat szervezett egységekké alakítják át. Az alkatrészeket típus, márka vagy bármilyen más kategória alapján csoportosíthatja, és strukturált sorrendbe rendezheti őket. Ez nem csak a layout kezelését könnyíti meg, de segít megfelelni az adatvédelmi szabályoknak is, mivel a tervek megosztásakor könnyen elrejthet bizonyos területeket vagy komponenseket.

Az al-layout-ok létrehozása minden Visual Components termékkel lehetséges.

Yaskawa és Kawasaki robotok csatlakoztatása

A Visual Components 4.9 áthidalja a virtuális szimuláció és a fizikai robotika közötti szakadékot az új Kawasaki és Yaskawa connectivity bővítményekkel, leegyszerűsítve a robotprogramok importálásának, szimulációjának és végrehajtásának folyamatát, hogy pontos ciklusidőkkel és mozgásokkal egy az egyben utánozzák a valós helyzeteket.

A fejlett szimulációs funkciókkal rendelkező Kawasaki (K-Roset) és a Yaskawa (MotoSim) robotok saját robotszoftverének integrálásával a Visual Components 4.9 megbízható, időtakarékos megoldást kínál a robotprogramozáshoz és -végrehajtáshoz. Biztosítja a rendszerek alapos optimalizálását és a problémák megoldását jóval a fizikai megvalósítás előtt. Ennek eredményeképpen a virtuálisról a valósra történő váltás hatékonyabbá és hibamentesebbé válik. Egyetlen környezetben szimulálhatja terveit, tesztelheti a robotprogramokat a PLC-k mellett, és mindent validálhat, így nincs szükség több eszközre. A Visual Components a virtuális üzembe helyezés minden igényét kielégítő, mindent egy kézben tartható eszköz lesz.

A Kawasaki és a Yaskawa hozzáadásával a Visual Components mostantól a robotikai iparág vezetői szereplőinek még szélesebb köréhez kínál csatlakozási bővítményeket, beleértve az ABB, Doosan, Fanuc és KUKA robotokat is.

A Kawasaki és Yaskawa robotokhoz való kapcsolódás (a posztprocesszorokkal együtt) elérhető a Visual Components Premium és Premium OLP 4.9 verzióban.

Intuitívabb robotkalibrálás

A Visual Components 4.9 újratervezett OLP kalibrációs eszközei a szimulációs környezetben történő robotprogramozás egyik kulcsfontosságú mozzanatát, a virtuális modellek és valós modelljeik pontos összehangolását segítik. Legújabb kiadásunk intuitív, felhasználóbarát felületeken keresztül javítja a felhasználó képességét a kalibrációs folyamat irányítására. Az irányított utasítások és a részletes jelentés segít csökkenteni a hibák valószínűségét, és racionalizálja a teljes kalibrálási munkafolyamatot.

Ezeket az újratervezett eszközöket az új „robot-to-robot” és robot világ koordináta rendszer kalibrációs eszközökkel úgy tervezték, hogy minden programozott mozgás pontosan tükrözze a valós robotcellában tervezett műveleteket, ezáltal minimalizálva a helyszíni hibaelhárítással töltött időt.

A Visual Components OLP 4.9 termékekben új és újragondolt kalibrációs eszközök állnak rendelkezésre. A Robotics OLP új robot koordináta kalibrációt tartalmaz, míg a Professional OLP és a Premium OLP új „robot-to-robot” kalibrációval bővült.

Gyorsabb és könnyebb robot összeszerelés kezelés

A Visual Components 4.9-ben a robotosított összeszerelési műveletek fejlesztésre kerültek, ami intuitívabb és kevésbé időigényes folyamatot eredményez.

Az új beállítási eszközök, beleértve az automatikus robotpálya generálást és optimalizálást, megkönnyítik az összeszerelési feladatok gördülékeny konfigurálását. Támogatják az összeszerelési szekvenciák ellenőrzését és validálását virtuális környezetben, beleértve az alkatrészek, szerszámok és rögzítők kezelését, biztosítva, hogy minden tervezett robotművelet megvalósítható és optimalizált legyen a valós alkalmazáshoz. Az eredmény egy nagy teljesítményű és sokoldalú szoftver, amely képes támogatni a robotosított összeszerelési műveletek széles skáláját, amelyek különböző alkalmazásokat, többek között a hegesztést, ragasztást, csavarozást foglalnak magukba.

A Visual Components OLP 4.9 termékekben elérhetők az egyszerűsített robotikus összeszerelési műveletek.

Átláthatóság a gyártástervezésben

A Visual Components 4.9-et úgy tervezték, hogy segítsen a felhasználóknak eligazodni a modern gyártás összetettségében. A továbbfejlesztett layout rendszerezés, a kibővített robot connectivity, az újratervezett robotkalibrációs eszközök és az egyszerűsített robotösszeszerelési műveletek révén minden funkció segíti a felhasználót az átlátható tervezés megvalósításában.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top