Az Altair SimSolid fogja egyszerűsíteni az Airbus csapatainak munkáját a világ első nulla károsanyag-kibocsátású kereskedelmi repülőgép fejlesztése során.

Az Altair, a számítástechnika és a mesterséges intelligencia (AI) globális vezető vállalata bejelentette, hogy az Airbus Commercial az Altair SimSolid® megoldását választotta a ZEROe globális kezdeményezésében, amelynek célja a világ első zéró kibocsátású kereskedelmi repülőgépének megalkotása. A SimSolid az Altair forradalmi szimulációs szoftvere, amellyel komplex CAD-összeállításokon is percek alatt képes szerkezeti analízis futtatására.

“Az Altair SimSolid a mérnökök, tervezők, elemzők és gyártók elsőszámú szimulációs segítsége. Megszünteti a hagyományos szerkezeti szimulációk két legidőigényesebb, leginkább szakértelmet igénylő és legtöbb hibázási lehetőséget tartalmazó feladatát, a geometria előkészítését és a hálózást.” – mondta Sam Mahalingam, az Altair technológiai igazgatója. “Az, hogy az Airbus az Altair SimSolidot választotta, tovább erősíti az Altair vezető szerepét a világszintű fenntarthatósági kezdeményezésekben, és folytatja a két vállalat hosszú és gyümölcsöző, sikeres együttműködésének történetét.”

Az Altair SimSolid az Airbus tervező és mérnöki csapatainak időt, pénzt és gondot takarít meg. Az Altair SimSolidot azért választották, mert bizonyította, hogy az alkatrészek analízisének szintjén napok helyett percek alatt, a komplex összeállítások szintjén pedig több hónap helyett egy hét alatt képes eredményeket szolgáltatni. Emellett az Altair SimSolid intuitív, könnyen tanulható felülete lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a geometria tisztítása vagy a modellek előzetes előkészítése nélkül dolgozzanak. Az Altair SimSolid segítségével az Airbus tervező és mérnöki csapatai több iterációt tudnak megvizsgálni rövidebb idő alatt, ami lerövidíti a projektek ütemtervét, és gyorsabbá teszi a fenntartható innovációkat.

“Az Altair SimSolid használatával csapataink több tervezési lehetőséget fedezhetnek fel egy egyszerű, könnyen megvalósítható környezetben” – mondta Christophe Brand, az Airbus Commercial repülőgép-módszerekért és eszközökért felelős vezetője. “Azáltal, hogy a csapatainknak nem kell előzetesen tisztítaniuk a geometriákat, az Altair SimSolid segít jelentősen csökkenteni a szállítási időt és jobb termékeket gyártani. Vele együtt várakozással tekintünk a nulla károsanyag-kibocsátású repülőgép-technológia jövőjének megépítése elé.”

A ZEROe projekt célja a világ első hidrogénhajtású kereskedelmi légitársasági flottájának létrehozása, valamint annak lehetővé tétele az Airbus számára, hogy különböző konfigurációkat és hidrogéntechnológiákat vizsgáljon meg, amelyek a jövőbeli nulla kibocsátású repülőgépek fejlesztését alakítják. Az Airbus azon dolgozik, hogy 2025-re elérje a hidrogén-égésű hajtóművek érett technológiai készültségi szintjét.

Ha többet szeretne megtudni az Airbus ZEROe globális kezdeményezéséről, látogasson el erre a weboldalra. Tudjon meg többet az Altair SimSolidról és az Altair repüléstechnikai szakértelméről.

Az Altair-ről

Az Altair a számítástudomány és a mesterséges intelligencia (AI) globális vezető vállalata, amely szoftver- és felhőmegoldásokat kínál a szimuláció, a nagy teljesítményű számítástechnika (HPC), az adatelemzés és az AI területén. Az Altair minden iparágban lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy hatékonyabban versenyezzenek és okosabb döntéseket hozzanak egy egyre inkább összekapcsolt világban – mindezt egy zöldebb, fenntarthatóbb jövő megteremtése mellett. További információért látogasson el az Altair weboldalára.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top