A Creo 3D CAD szoftver lehetővé teszi, hogy jobb terméket hozzon létre rövidebb idő alatt. Köszönhetően az olyan eszközöknek, melyek felgyorsítják az innovációt, megkönnyítik az együttműködést, támogatják a tervek újra felhasználását és nem utolsó sorban tényekkel helyettesítik a feltételezéseket.

A Creo 8 a következő lépés azon tervezőmérnökök számára, akik eggyel magasabb szintre szeretnék emelni a tervezési folyamatot.

Használhatósági és termelékenységi fejlesztések

Az „alapvető termelékenységi fejlesztések” megkönnyítik, vagy hatékonyabbá teszik a mindennapi munkát és általában nem igényelnek semmilyen bővítményt. Továbbá gyakran az ügyfelek kérései alapján készülnek.

Munkafolyamatok

 • A Creo 8-ban tapasztalható:
  A segédelemek korszerűbb megjelenítése, árnyékolt síkokkal és színes koordináta-rendszerekkel.

Árnyékolt segédsík megjelenítés a Creo 8-ban

Továbbá, mostantól:

 • Több panel leválaszthatósága a műszerfalról és egyidejűleg történő megjelenítése
 • Nagyobb mértékű kontroll a méretek láthatósága felett a Sketcher felületen
 • Könnyedén beállítható az átlátszósági megjelenítés a tömör testek, a gyűjtőfelületek és a tesszellált geometria esetében

A grafikus eszköztárban található Átlátszóság vezérlővel (Transparensy Control) beállítható a tömör testek, gyűjtőfelületek és a tesszellált geometriák átlátszósága

Modellfa

A tervezési szándék dokumentálható és könnyedén átlátható a modellfán az olyan új funkcióknak köszönhetően, mint a fán belüli gyűjtőfelületek megjeleníthetősége, csoportosíthatósága, személyre szabott csoportok létrehozása és a párhuzamosan látható Modellfa + Designfa.

A modellfa újdonságai közé tartoznak többek között gyűjtőfelületek és testek frissítései

Pillanatképek

Szeretne visszatekinteni a tervezés korai szakaszaira? A Show Snapshot segítségével előnézetek készíthetők a gyűjtőfelületek és tömör testek pillanatképeiről. Lehetőség van akár több előnézet együttes megtekintésére is.

Furat építőelem újdonságai

A Creo 8-ban a furatokkal való munka minden eddiginél könnyebbé válik.
Ezután elérhető:

 • Továbbfejlesztett szabványtámogatás, beleértve a menetes, kúpos furatokat
 • Bővített menetkezelési lehetőségek
 • Egyszerűsített ábrázolás minden furattípushoz (hasznos funkció a sok furatot tartalmazó modellek létrehozásának felgyorsításában)
 • A több furatból álló Furat építőelem támogatása az új, vázlat alapú elhelyezési lehetőséggel, többek között a referencia alapú mintázás létrehozásának támogatásával

Geodéziai görbék

A két pont közötti görbe létrehozásánál mostantól elérhető egy új módszer annak biztosítására, hogy a görbe a legrövidebb úton haladjon a két pont közötti felületen. Ez olyan esetekben hasznos, mint a vezetékek és kábelek elrendezésének és elosztásának optimalizálása.

A geodéziai görbe használatának példái a Creo 8-ban

Lemeztervezés

A Sheetmetal módban egyszerre több hajlított felület létrehozására is lehetőség van. Ez magában foglalja az automatikus szögbevágás létrehozását, akár három irányból hajlított lemez sarkaihoz is, valamint a belső és külső sarkok automatikus sarok elengedését. Továbbá a szoftver az újragenerálás során is okosabbá és gyorsabbá vált.

Egy lemezalkatrész újragenerálásának összehasonlítása a Creo 4 és Creo 8 programban

Kábel rendszerek

A kábelezés és az ECAD-tervezés újdonságai:

 • Elágazás kozmetikai elem létrehozása
 • Zsugorcső kozmetikai elem létrehozása

A Creo 8 új lehetőségeket tartalmaz a merev és rugalmas zsugorcsőhöz

Összeállítások

Sok kereskedelmi tételt (komponenst) használ az összeállításaiban? Mostantól ezek összevont egységként beépíthetők a modelljeibe, az alábbi módokon:

 • Beágyazás: bemásolja és beágyazza a vásárolt komponenst a saját összeállításába, ezáltal sem a darabjegyzékben, sem a fájlrendszerben nem jelenik meg önálló tételként a komponens minden egyes alkatrésze
 • Kiemelés: A beágyazott komponenst visszaállítja általános komponenssé (új néven, új komponensként), ezáltal a darabjegyzékben, és a fájlrendszerben újra önálló tételként fog megjelenni
 • Szét nem választhatóság: Beágyazza az alacsonyabb szintű komponenseket a választott összeállításba
 • Szétválaszthatóság: Kiemeli a korábban beágyazott komponenseket a választott összeállításból

A fenti újdonság roppant hasznos akkor, ha sok alkatrészből álló komponenseket használunk az összeállításainkban. A fenti újdonság alkalmazásával a darabjegyzékben és a fájlrendszerben is csak azok a tételek jelennek meg önálló fájlként/tételként, amit mi szeretnénk (a többi beágyazott állapotban fog beépülni az összeállításba).

 A kereskedelmi tétel összeállításokat mostantól összevont egységként ábrázolhatja, az (al)komponensek beágyazásával

Render Studio

GPU mód segítségével javíthatja a renderelés minőségét és teljesítményét a grafikus kártya erőforrásainak felhasználásával.

Továbbá:

 • a Creo Render Studio mostantól a Keyshot 9.3 renderelőmotorra frissítve áll rendelkezésre
 • a Render Studio új Denoise funkciója felgyorsítja a renderelési munkafolyamatot
 • a PTC Hardware Check program mostantól a Creo Render Studio GPU módot is képes értékelni

Creo Hardware Check program a Creo Render Studio-ban

Modell alapú tervezés

A Creo 8 új és erőteljes MBD (Model-Based Definition) és rajzkészítési eszközökkel segíti a műszaki információkban gazdag CAD modellek létrehozását, amelyek a megbízható forrásként szolgálnak a gyártás, az ellenőrzés és az ellátási lánc számára.

Ebben a szoftververzióban:

 • Modernizált szimbólumokkal találkozhat, többek között testreszabható szimbólumgalériával, sematikus jelölésekkel, valamint továbbfejlesztett kontextusfüggő parancsokkal és munkafolyamatokkal a szimbólumok szerkesztéséhez és elhelyezéséhez
 • A GD&T Advisor Plus bővítmény mostantól tartalmazza az összeállítások támogatását
 • Elérhetővé vált a Magyarázatok eltérés kezelője a nagyobb átláthatóság és a GD&T Advisor frissítéseinek felhasználói ellenőrzése érdekében
 • Továbbfejlesztett felületgyűjtési módszerek önálló Magyarázatokhoz
 • Továbbfejlesztett vázlatkészítési eszközök a műszaki rajzokhoz

GD&T Advisor az összeállításokhoz

Testreszabható  szimbólumgaléria

Szimuláció és generatív tervezés

A Creo Generative Design eszközei még jobbá váltak az automatikus kezdőtérfogat generálásnak, az oldalferdeség kezelésnek és a beállítható minimális sugárkényszerezhetőségnek köszönhetően.

A tervezési folyamat során a Creo Simulation Live fejlesztései támogatást nyújtanak az állandósult állapotú áramláselemzéshez, a valós idejű szimulációkhoz, valamint a helyi mérési pontok újradefiniálásának támogatásához egyaránt.

Az új Creo Ansys Simulation eszközök pedig jobb háló visszaállítást, a Megoldó beállításainak visszaállítását, automatikus licenc lefoglalást, valamint nagy alakváltozás vezérlést tesznek lehetővé a jobb szimulációs eredmények és egyszerűbb beállítás érdekében.

Állandósult állapotú áramláselemzés valós időben, a Creo Simulation Live használatával

Additív és szubtraktív gyártás

Optimalizálja terveit az additív és hagyományos gyártáshoz a Creo 8 segítségével!

Az új additív gyártási funkciókkal fejlett rácsszerkezeteket használhat a súly minimalizálására, illetve a szimulációs eredmények alapján különböző rácsszerkezeteket alkalmazhat. Az építési irány és a nyomtatási layout beállításához készült fejlesztések segítik a gyártási sebesség és a gyártási minőség növelését.

Rácsszerkezet optimalizálása a szimuláció segítségével

Sztochasztikus rácsszerkezet teljes geometriai ábrázolása egy szilárdságra és tömegre optimalizált alkatrészben

Szubtraktív gyártás: A Creo 8 egyszerűsíti az 5 tengelyes nagysebességű marási szerszámpályák programozását, melynek köszönhetően csökken a beállítási és megmunkálási idő

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top