A három vállalat együttműködése példát mutat a lebilincselő szimulációra a gyártási rendszerek tervezésénél az élethű megjelenítés és a digitális ikrek használatának köszönhetően.

Az ipar az elmúlt évek során az intelligensebb gyártási módszereknek és az új technológiáknak köszönhetően folyamatosan fejlődött. Mivel jelenleg a távoli termelésirányítást központba helyező, az Ipar 4.0-ból az Ipar 5.0 digitális korszakba való fokozatos átmenetnek vagyunk tanúi, a gyártóiparnak olyan megoldásokra van szüksége, amelyek segítségével jobban együtt tudnak működni a belső és külső érdekeltekkel, illetve gyorsabban tudnak reagálni a változásokra. Az NVIDIA Omniverse Visual Components Connector segítségével a gyártóipar egy olyan egyedülálló virtuális környezethez férhet hozzá, amely nemcsak a termelési folyamatok szimulációját kínálja, hanem a rendszer élethű vizuális és fizikai tulajdonságokkal történő emulációját is.

Mit jelent ez az együttműködés a gyártóipar számára?

Az NVIDIA Omniverse Visual Components Connector segítségével a gyártók és a rendszerintegrátorok holisztikus eszközkészletet kapnak a digitális iker gyártási beállításainak megtervezéséhez, a virtuális gyárak létrehozásához, valamint szimulációs tanulmányok elvégzéséhez a teljesítmény mérése és optimalizálása érdekében. Megreformálja azt is, hogy a különböző helyszíneken működő keresztfunkcionális csapatok hogyan tudnak együttműködni a projektekben a kommunikáció javításával és a projekt végrehajtásának felgyorsításával.

Hogyan működik az Omniverse Connector?

A Visual Components Omniverse Connector egy bővítmény a szoftverhez, amely megkönnyíti a kétirányú kommunikációt a Visual Components és az Omniverse között. Dióhéjban ez azt jelenti, hogy a Visual Components-ben az elrendezéseken végrehajtott változtatások azonnal és valós időben átkerülnek az Omniverse-be, és fordítva – így nincs szükség a fájlok folyamatos exportálására és importálására, amikor ismétlések vagy változtatások történnek.

Lotus Technology: Visual Components és Omniverse segítségével javítja az eszköztervezést és az együttműködést

A Lotus, amely jelenleg a Zhejiang Geely Holding Group Co. kínai multinacionális autógyártó vállalat tulajdonában van, már használta a Visual Components szimulációs megoldásait a gyártórendszerek könnyen használható layout konfigurációs és robotprogramozási funkciókkal való tervezéséhez.

A Lotus-SD digitális gyár csapata 20%-kal gyorsabb szerszámtervezést ért el a Lotus Lambda modellnél a Visual Components segítségével. Az Omniverse segítségével a Lotus SD-Digital gyári csapata az autógyártás a Lotus Technology-val kezdődő digitalizációja által teremtett hatalmas lehetőségek felé vette az irányt.

A Lotus SD-Digital csapata az Omniverse segítségével egy egyedülálló ajánlatot kínál a végfelhasználóknak. Virtuális hozzáférést biztosít számukra a gyártási beállításokhoz egy mobilalkalmazáson keresztül, hogy a megrendeléseket már a tervezés közben megtapasztalhassák. Ezek úttörő lépéseknek számítanak a digitális iker létrehozásának irányába.

A Visual Components vezérigazgatója, Mikko Urho így osztotta meg gondolatait erről az együttműködésről:

“Az NVIDIA Omniverse a legmodernebb együttműködési platform, és örülünk, hogy hozzájárulhatunk azon előnyökhöz, amit a Lotus Technology és ügyfelei számára biztosít. Számunkra ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy olyan új ajtókat nyissunk meg, amelyeket korábban nem tudtunk, miközben nagyobb hatékonyságot és optimalizálási lehetőségeket kínálunk a szimulációs szoftverünkkel.”

Mike Geyer, az NVIDIA Omniverse csapatának gyártásért felelős iparági termékmenedzsere szintén megvilágította az együttműködésben rejlő lehetőségeket:

“A Visual Components csatlakozása az Omniverse ökoszisztémához megkönnyíti a digitális ikerpárt fejlesztő vállalatok számára, hogy gyorsan létrehozzák gyáraik, raktáraik és termelési létesítményeik modelljeit. A Visual Components intelligens tartalomkönyvtárának kombinációja az Omniverse szimulációs, mesterséges intelligencia- és együttműködési képességeivel hatalmas lehetőséget kínál mindenki számára, aki digitális ikerpárt szeretne fejleszteni, és a Lotus Technology munkája remek példája ennek az együttes erőnek.”

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top