Nem olyan régen a PTC bemutatta a Unite Technológiát a Creo Parametricben. Ez egy hatalmas áttörést jelent, ugyanis a Unite technológia lehetővé teszi különböző nem Creo CAD rendszerekből származó adatok közvetlen megnyitását, újra felhasználását – átfordítás nélkül.

A Creo 4.0-át még tovább finomították, hogy Ön még sikeresebb lehessen egy olyan világban ahol nem minden modell ugyan abból a 3D CAD csomagból származik. Megkértük Mark Fischer-t (PTC), hogy mutassa be a 3 legfontosabb, új Creo 4.0 adatcsere funkciót. A következőket emelte ki, amiről biztosan Ön sem akar lemaradni:

Mark Fischer (PTC)

Rögzítse az MBD (Modell alapú termékdefiníció) információkat standard STEP AP 242 formátumban

Azok, akik MBD-vel dolgoznak, örömmel tapasztalhatják, hogy a Creo 4.0-ban a standard STEP AP 242-es fájlformátum teljes mértékben támogatott . Ez lehetővé teszi, hogy standardizált formátumban exportáljon fájlokat, hosszútávú archiválásra és használatra optimalizáltan.

„Ez a formátum segít a szervezetnek menedzselni az adatokat,”-mondta Fischer. „ A STEP AP 242 lehetővé teszi az Ön számára, hogy rögzítse az MBD információkat mind grafikus állapotban, mind ábrázoló formátumban, így ez nem csak egy geometriai fájl lesz, hanem kiegészül Termék Gyártási Információkkal(PMI) is.

Ellenőrizze az importált fájlok hitelességét az új validációs eszközzel

Nem Creo fájlok Creo-ba importálásakor új validációs eszköz érhető el. Az eszköz segít meghatározni, hogy az importált modell hasonlít-e az eredetire. Például ellenőrizhetjük, hogy mind a mennyiség, mind a súlypont ugyanaz-e, vagy, hogy keletkeztek-e hibák, illetve, hogy az importálás befejeződött-e.

Ahhoz, hogy elérjük a validációs eszközt a Creo 4.0 modell fában jobb egér klikkel rá kell kattintani a modellre vagy a komponensre, és ki kell választani az Import Validation-t.

Konszolidációs fájlok összevonása

Most már könnyen kezelhetők az Adatcsere profilok fájlok megnyitásakor, importálásakor, exportálásakor. Ha egyszer már definiáltuk, akkor automatikusan szabályozni fogja, mely információk érkezzenek be a munkamenetbe, felhasználói interakció nélkül. Ennek a funkciónak az elérési útvonala a Creo 4.0-ban: File > Options > Data Exchange.

Ezüstérmes: Nem Creo modellek menedzselése Windchill-ben

Mi 3 újdonságot kértünk a Creo 4.0-ról, de Mark Fischer lelkesen kiemelt még egy negyedik említésre méltó újítást is.
Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a nem Creo modelleket feltöltsék Windchill-be Creo Unite Technológia használatával. Korábban a Workgroup Manager applikáció szükséges volt. A legújabb verziókkal (Windchill 11.0 M20 és Creo 4.0) többé már nincs szükség a Workgroup Manager-re.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet a Kontron szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top