Alig várja, hogy az új ötlete a fejéből a képernyőre kerüljön? Jó hírünk van! A 2D vázlatok készítése CAD-ben egyszerűbb és gyorsabb, mint valaha. Tekintse meg, mit kínál a Creo Sketch-mód!

Vázlatkészítő eszközök

A Sketcher korszerűsített rajzeszközeivel nem parametrikus geometriát is létrehozhat, mint például vonalakat, íveket, téglalapokat, köröket, ellipsziseket, spline-okat, vagy pontokat. A vonszolópontok használatán alapuló viselkedés rendkívül intuitív és lehetőséget ad a menet közbeni méretezésre, így a rajzolás gördülékeny élmény lesz.

Méretezési eszköztár

A méretezési eszköztár segítségével méretezési sémákat és hivatkozásokat állíthat be. A vázolt geometria gyors és pontos meghatározásával időt takaríthat meg a korai tervmódosítások alkalmazásakor.

Automatikus igazítás geometriához

Amikor ezekkel az új eszközökkel hoz létre vázlatot, teljes mértékben kezébe veheti az automatikus igazítást, amikor a rajzolt elem automatikusan hozzáugrik a vázlatelemhez, vagy a modellgeometriához. A tervezési szándék megvalósítása gyors és pontos.

Konstrukciós vázlatelemek

A Konstrukció módban fantomvonalakkal felvázolhatja a referencia geometriát, mielőtt létrehozná a végleges geometriát. Ez az üzemmód a geometriák szélesebb választékát támogatja, beleértve többek között a szerkesztési vonalakat, íveket és téglalapokat. Ráadásul egy gyorsmenüpont segítségével a vázolt entitások átkapcsolhatók a konstrukciós mód és a szilárdtest vázlatelem-mód között.

2D vázlatnézetek

Vázlatnézet létrehozása opcióval 2D vázlatnézeteket készíthet a vázlatokból és importált elemekből. Válasszon ki több létrehozott vagy importált entitást és alakítsa át mindegyiket egy méretezhető 2D vázlatnézetté. Ez különösen hasznos olyan régebbi rajzok importálásánál, amelyek mögött nincs modell, vagy az olyan vázlatelem gyűjtemények esetében, amelyeket egyetlen nézetként szeretne kezelni.

Ez a fejlesztés több vázlatnézet (általános vetületi nézet) közötti kapcsolatokat is létrehoz és megmutatja azok hierarchiáját is a rajzfán.  Így a régi importált rajzokat lényegesen könnyebb karbantartani, kezelni.

Régiók és mélység a gyorsabb munkafolyamatokért

Létrehozhat egy több régióból álló vázlatot, majd új építőelemeket a vázlat adott részeinek felhasználásával. Ezeket a vázlatrégiókat a multi-body modellezéssel kombinálva egyetlen vázlat segítségével gyorsan elkészítheti több alkatrész geometriáját is.

A Sketcher korábbi verzióiban szükség volt a referencia-sík megadására az építőelem helyének és mélységének meghatározásához.  Továbbá minden Kihúzás külön vázlatot igényelt. Most már a Sketcher az építőelem mélységének meghatározására több lehetőséget tartalmaz, mint például a negatív mélység értékek, vagy a meglévő referenciákhoz képest eltolt mélység.

Ezen kívül a kényszerek megjelenítése is könnyebben vizualizálható. A kényszerek mérete és színe tetszés szerint beállítható.

A vázlatrégiók és a mélységjellemzők kombinálása gyorsabb munkafolyamatot biztosít, amelyhez kevesebb építőelem szükséges. A vázlatrégiók jelentős időmegtakarítást, valamint egyszerű, rugalmas munkafolyamatot biztosítanak a felhasználók számára.

Tegye próbára

A Sketcher ezen funkciói finomabb vezérlést, valamint a vázlatok gyorsabb és pontosabb elkészítéséhez szükséges eszközöket biztosítanak.

Nézze meg a bemutató videót és ismerje meg az egyes új funkciókat működés közben. Ön (és a könyvelési osztálya) meg fog lepődni, hogy a csapata mennyi időt és költséget takaríthat meg, valamint mennyivel gyorsabban tudnak termékeket előállítani és piacra juttatni.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top