Megérkezett a Visual Components 4.6, amely a szilárd alapokra építve még teljesebb gyártási szimulációs élményt nyújt. A kiadás új funkciói közé tartozik az ABB Connectivity, a továbbfejlesztett Process Modeling, az FBX exportáló, a robot- és process parancsok be- és kikapcsolásának lehetősége és még sok más.

Kibővített robot connectivity, továbbfejlesztett Process Modeling és új exportálási lehetőségek a tervezéshez és az együttműködéshez. A Visual Components 4.6 a szoftver alapjaira építve, frissített eszköztárat biztosít a virtuális üzembe helyezés és a termelési folyamatok tervezése során a gazdagabb felhasználói élmény érdekében.

A 4.6-os verzióval mostantól gyorsan és megbízhatóan tesztelheti és ellenőrizheti programjait ABB robotokkal, a Visual Components Premium csomagban elérhető új ABB connectivity plugin segítségével. A felhasználók mostantól nagyobb mértékben ellenőrzésük alatt tarthatják folyamatokat, mivel lehetőségük van az opcionális műveletek beállítására, valamint a műveletek látogatási korlátjainak beállítására. Ezek a folyamatmodellezési fejlesztések minden Visual Components termékkel elérhetők. Kibővítettük továbbá a felhasználók munkájuk megosztásának lehetőségeit is. Az Layout-okat mostantól FBX formátumba exportálhatják, így a felhasználók átvihetik a terveiket más, FBX fájlokat támogató alkalmazásokba. Az új FBX exportőr a Visual Components Premium csomagjában érhető el.

Újdonságok

ABB Robot kapcsolat

Függetlenül attól, hogy Ön tapasztalt robotikai szakember, vagy csak most kezdett ezzel a területtel foglalkozni, a Visual Components 4.6 nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy szimulációit a következő szintre emelje, mivel a szoftver mostantól natív kapcsolatot kínál az ABB-vel, a világ egyik legnépszerűbb robotmárkájával.

Az ABB robotokkal való natív kapcsolat a Visual Components-ben egy olyan értékes eszközt biztosít felhasználóink számára, amely az iparágak széles körében javítja a hatékonyságot és a termelékenységet, segít a digitális iker készítésében és a virtuális üzembe helyezési feladatokban, mindezt egyetlen platformon belül.

Csatlakoztassa szimulációit közvetlenül az ABB robotvezérlőkhöz, hogy programjait pontosabb ciklusidőkkel és robotpályákkal validálhassa. Távolról is pontosan nyomon követheti gyártórendszerei teljesítményét, valamint lehetősége van a kollégáival, illetve ügyfeleivel való együttműködésre, kommunikációra.

Használja az ingyenesen elérhető poszt-processzort, hogy zökkenőmentesen továbbítsa programjait a fizikai vagy virtuális ABB robotvezérlőkre.

Az ABB connectivity a Visual Components Premium csomagban elérhető.

Új lehetőségek a Process Modeling-ben

A Visual Components 4.6 új lehetőségeket vezet be, amelyek célja, hogy javítsa az összetett gyártási folyamatok tervezéséhez szükséges felhasználói élményt.

Az új lehetőségek:

  • Lehetőség a termék egy lépésre vonatkozó látogatási korlátainak beállítása
  • Lehetőség az egy Flow step-en belüli opcionális műveletek beállítására

A folyamatok opcionálissá tétele és a látogatási korlátok beállításának új lehetőségei nagyobb ellenőrzést biztosítanak a felhasználók számára a folyamat áramlás kialakítása felett, és javítják a pufferek kihasználásának képességét, azaz, amikor egy termék a folyamatok között marad, ha egy másik folyamat, amelyet meg kell látogatnia, éppen foglalt.

A Process Modeling ezen új fejlesztései az összes Visual Components termékben elérhetők.

Konvertálja a 3D layout-jait FBX formátumba

A Visual Components 4.6 verzióban több lehetősége lesz a Layout-ok megosztására az új FBX exporter segítségével.

Az FBX egy, a 3D szoftverek területén gyakran használt fájlformátum. Az Autodesk által kifejlesztett, szabadalmaztatott formátum széles körben elterjedt, és számos szoftveralkalmazás támogatja.

A Visual Components-ben létrehozott 3D Layout-ok FBX formátumba való konvertálásának képessége lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ötleteiket vizuálisan, hatékonyan és gyorsan bemutassák, így ideális formátumot biztosít a tervezési együttműködéshez. Jelenleg a Visual Components nem támogatja az animációk FBX formátumban történő exportálását.

Az FBX exportőr a Visual Components Premium verziójában érhető el.

Nagyobb irányítás a robot- és folyamatutasítások felett

Mostantól a robot- és folyamatutasítások engedélyezése vagy letiltása közvetlenül a felhasználói felületről lehetséges. A továbbfejlesztett felhasználói élménynek köszönhetően a felhasználók könnyebben vezérelhetik ezeket az utasításokat anélkül, hogy külön kódot vagy feltételes utasításokat kellene írniuk.

Ez a funkció az összes Visual Components termékben elérhető.

Saját alapokra építkezés

A Visual Components 4.6 a szilárd alapjainkra épül, és még teljesebb gyártási szimulációs élményt nyújt, amely a gyártási felhasználási esetek széles skáláját képes modellezni.

A 4.6 verzióval a Visual Components folytatni akarta azt a tendenciát, hogy felhasználói számára egy minden az egyben megoldást kínáljon. Akár rendszerintegrátorként, gyártóként vagy OEM-ként dolgozik, a Visual Components 4.6 több eszközt kínál minden szimulációs feladathoz. Az ABB Connectivity a Visual Components 4.6-ot a tesztelés és a validálás erőteljesebb robotikai és virtuális üzembe helyezési eszközévé teszi. Pontosabb ciklusidőket, kapcsolódást és átvihetőséget biztosít Önnek az összes robotprojektjéhez. További fejlesztésekkel bővültek a Process Modeling funkciók, így a felhasználóknak több lehetősége lesz arra, hogy egyszerű és vizuális munkafolyamatokkal megbízhatóbb, összetett szimulációkat hozzanak létre. Az FBX exportőrrel új tartalomexportálási lehetőségek is bekerültek, ami a kollégákkal és ügyfelekkel történő kommunikáció és együttműködés új módjait teszi lehetővé.

Tekintse meg a Release Notes jegyzeteket, hogy többet megtudjon a kiadásban található funkciókról és karbantartási frissítésekről.

Lépjen kapcsolatba velünk még ma, hogy elindulhasson a Visual Components 4.6-os verziójával!

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top