A Houston külvárosában, Conroe-ban található TXSWISS vállalat Chris Armstrong alkalmazásmérnök és Ryan Madsen elnök vezetésével működő csapata igyekszik egyensúlyt teremteni a tapasztalataik és a gyártás új lehetőségei iránti érdeklődésük között.

“Sok, az iparágba újonnan érkező szereplő fél, mert úgy érzik, hogy nincs meg a szükséges tapasztalatuk ahhoz, hogy új ötleteket javasoljanak. Mi azonban úgy gondoljuk, hogy az igazi innováció éppen így történik” – mondja Ryan.

A TXSWISS vállalat 2016-os alapítása óta bízza projektjeit az ESPRIT-re. A szerszámgép-kereskedőknél eltöltött ideje alatt Chris úgy került be a köztudatba, mint a kihívást jelentő svájci esztergás projektek “kulcsembere”. “Amikor híre ment, hogy megnyitottuk a TXSWISS-t, a képességeink azonnal próba elé kerültek.” – mondja Ryan. “Chrisnek nem kellett sok idő hozzá, hogy meggyőzzön arról, hogy ESPRIT nélkül a kapott bonyolult munkák, elkerülhetetlenül kudarcba fulladnának. Sok nagy volumenű gyártási alkatrészt is gyártunk, ahol a ciklusidő minden másodperce döntő fontosságú.” Ryan szerint a Citizen Swiss gépek és az ESPRIT kombinációjával elért gyorsabb ciklusidők jelentik számukra a legnagyobb előnyt a versenytársakkal szemben.

Chris ESPRIT iránti hosszú távú elkötelezettsége nem jelenti azt, hogy nem tudja, mi van még a piacon. “Évekkel ezelőtt, egy korábbi munkahelyemen azt szerették volna, hogy tanuljak meg egy másik CAM szoftvert, amelyhez nem voltak posztprocesszorok” – mondja. “Végül a gépek már nem támogatták a szoftvert és saját makrót írtam, annak érdekében, hogy teljes mértékben irányítani tudjam őket.” A kézi programozás azonban korlátozta a végleges részletek és felületek kialakításában. Túl sok időt vett igénybe az összetett sugarú felületek elkészítése, különösen a marásnál. Ez idő tájt egy ügyfél két egymáshoz illeszkedő alkatrészt hozott, és a CAM szoftverünk nem tudta megcsinálni. Az ESPRIT azonban elsőre megcsinálta” – mondja Chris, hozzátéve, hogy Victor Davila, a houstoni Shape Design Technologies viszonteladója különösen nagy segítségére volt.

Arra a kérdésre, hogy mondjon egy konkrét projektet, ahol az ESPRIT segített, Chris lelkesen azt válaszolta, hogy minden egyes projekt egy igazi kihívás volt. “Két dolog van, ami a hazugságvizsgálómként működik a műhelyben: az ESPRIT és az indikátorok. Ha valamit bizonyítanom kell, az ESPRIT az egyik első választásom. Sokkal több, mint egy CAM rendszer, ez egy csúcsminőségű eszköz.”

“A legtöbb alkatrészünk programozására esélyünk sem lenne az ESPRIT nélkül.”

Chris Armstrong, a TXSWISS alkalmazásmérnöke

Az elmúlt öt év során Chris egy kicsit az ESPRIT evangélistává is vált. “Megosztottam az ESPRIT-et az ügyfeleimmel, és figyeltem, ahogy megszeretik a programot. Az ügyfelek különösen szeretik az ESPRIT folyamatösszefoglaló táblázatokat. A vizualizáció mindenkinek nyugalmat ad, az időmegtakarítás pedig hihetetlenül nagy.” Elmondta, hogy néhány, a legösszetettebbek közé tartozó alkatrészük programozása hetekig vagy akár hónapokig is eltartana az ESPRIT nélkül, az ESPRIT-tel azonban a folyamat néhány napra lecsökken.

Furcsa módon a Covid-járvány úgy látszik kegyes volt a TXSWISS-hez. “Jelenleg is folyamatosan bővítjük a gépeinket, valamint ezután is szeretnénk elkötelezett kollégákat felvenni a csapatunkba” – mondja Ryan. “Nem csináltunk semmilyen reklámot, így a növekedésünk csak szájról-szájra terjedő ajánlásnak köszönhető.” A növekedés hatékony kezelése a meglévő ügyfélkör megtartása mellett olyan feladat, amelynek tökéletesítését Chris és Ryan alig várja, különösen az ESPRIT segítségével. “Az ESPRIT már most készen áll a növekedésünkre. Olyan sok olyan funkció van benne, amelyet még nem is használtunk ki teljes mértékben” – lelkesedik Chris. Mint sokan a gyártásban, a TXSWISS csapata is kezd az automatizálás felé fordulni. “Minden gépünknek egynél több feladatot kell elvégeznie, már nem szigorúan svájci megmunkálás van csak. Tudjuk, hogy az ESPRIT tökéletes társunk lesz a sikerig vezető úton.”

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top