A Dr. Flender Holding GmbH, a MAGMA Giessereitechnologie GmbH és a SIGMA Engineering GmbH tulajdonosa 2021 decemberében felvásárolta a Flow Science, Inc. vállalat részvényeinek 100%-át.

A FLOW-3D® termékcsalád fejlesztője, a Flow Science, a mérnöki feladatok széles skáláján alkalmazott áramlástani szimulációs (CFD) megoldások világszerte elismert és sikeres szállítója, amely ezután a Dr. Flender Holding csoport részeként, független vállalatként működik tovább.

A vállalatok között jelentős szinergiára van lehetőség, főként a termékfejlesztés, de a marketing és a kereskedelem terén is. Az akvizíció stratégiájának középpontjában a meglévő termékportfólió folyamatos és célzott fejlesztése, valamint a kibővített szakértői csapatnak köszönhetően új termékkínálat kifejlesztése áll.

Mindkét fél pozitívan gondolkodik a megállapodásról.

„A megállapodás középpontjában munkatársaink, ügyfeleink és technológiánk számára legjobb megoldás állt. Ez az akvizíció nemcsak azt teszi lehetővé, hogy megtartsuk azt, ami a legfontosabb számunkra, hanem izgalmas lehetőséget is biztosít a piaci részesedésünk növelésére és fejlődésünk felgyorsítására egyrészt a globális vállalatok csoportjából álló Flow Science-szel, másrészt mostantól a MAGMA és a SIGMA tehetséges csapataival való folyamatos együttműködés révén.” – mondta Dr. Amir Isfahani, a Flow Science, Inc. vezérigazgatója. “Ügyfeleink kibővített termékfejlesztési lehetőségekre, valamint ugyanarra a kiemelkedő minőségű támogatásra számíthatnak, amelyet mindig is igyekeztünk nyújtani”.”

“Mindig is lenyűgözött minket a Flow Science, mint a CFD-iparág egyik úttörője, ahogy az innováció és a verseny azon szintje, amellyel több mint 40 éve jelen vannak a piacon. Ez a felvásárlás megerősíti piaci jelenlétünket, de új kapukat is nyit más piacokon és alkalmazási területeken” – mondta Dr. Erwin Flender, a Dr. Flender Holding GmbH tulajdonosa.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top