A Kontron PLM üzletágának árbevétele 42%-kal nőtt 2014-ben, ami közel hatszorosa volt az ipar 7,6%-os bővülésének. Ezzel a sikerrel a cég ugrásszerűen növelte piaci részesedését a magyar gépészeti CAD/CAM/CAE/PLM piacon. A kiemelkedő eredmények visszaigazolják a Kontron minőség orientált piaci stratégiájának helyességét. A PTC – a Creo és Windchill szoftverek gyártója – a lehető legmagasabb, „Platinum” partneri minősítéssel ismerte el a Kontron tevékenységét.

Kirobbanó formában a cég

A Kontron töretlenül és dinamikusan növekszik mind Magyarországon, mind a régióban. A Kontron Hungary Kft. árbevétele 2014-ben több, mint 7,5 milliárd Forintra nőtt, amely 12%-os növekedés a 2013-as eredményhez képest. A cégen belül a legnagyobb növekedést a CAD/CAM/PLM üzletág érte el, emellett kiemelkedően teljesített az IT Biztonság és az SAP üzletág is. Az új technológiák (pl. felhő alapú megoldások) portfólióba illesztése valamint a szolgáltatási minőség folyamatos javítása a nemzetközi szabványok (pl. ITIL, ISO27001, ISO9001, stb.) adaptálásával nagyban hozzájárultak a sikerhez. A cég stratégiai célja, hogy 2015-ben tovább bővítse professzionális szolgáltatásainak körét.

Creo 3.0: telitalálat, amire már régóta várt az ipar

Pozsga Viktor egyéni vállalkozó. A Creo a legkisebb cégek számára is kifizetődő, a szerszámtervező modulollal rugalmasan és gyorsan készíthetők komplex tervek.
Pozsga Viktor egyéni vállalkozó. A Creo a legkisebb cégek számára is kifizetődő, a szerszámtervező modullal rugalmasan és gyorsan készíthetők komplex tervek.

A PTC 2014-ben mutatta be csúcskategóriás CAD/CAM/CAE szoftverének a Creo-nak a 3.0 verzióját. A Creo a CAD/CAM/PLM üzletági siker legfőbb letéteményesévé vált. A fejlesztők egészen új szintre emelték a CAD rendszerek közötti együttműködést a Creo Unite technológiával. A Creo-val a beszállítók bármilyen partnertől közvetlenül fogadhatnak CAD modelleket. A Flexible Modeling funkcióval gyakorlatilag úgy szerkeszthetik azokat, mintha azok eleve Creo-ban jöttek volna létre. Az együttműködő cégek a Creo segítségével képesek a más rendszerekben történt változásokat szinkronizálni. Ez egy hatalmas ugrás az iteratív termékfejlesztés történetében. A Creo 3.0-val a cégek egyetlen professzionális szoftverre szabványosítva maximalizálhatják hatékonyságukat, és rugalmasan alkalmazkodhatnak a folyamatosan változó vásárlói igényekhez.

Creo: villámgyors terjedés a járműiparban

2014 végére világszerte a Pro/ENGINEER felhasználók mintegy 70%-a állt át Creo technológiára. A világ jelenlegi két legnagyobb autóipari cégénél, a Toyotánál és a Volkswagen csoportnál is megtörtént a váltás. A Volkswagen csoport (így az Audi is) 4000 munkahelyen vezette be a Creo-t és követte őket a csoport 260 beszállító cége is. Az olyan Tier-1 beszállítók, mint a Bosch, Knorr-Bremse, ZF, GKN szintén implementálták a Creo-t. Mindezek komoly ösztönző hatást fejtettek ki a magyar beszállítókra is.

Meglévő és új Creo vásárlók

TIPA Kft. A Creo nagy hatékonysággal kezeli a nagy összeállításokat, ami alapvető fontosságú az egyedi géptervezők számára.
TIPA Kft. A Creo nagy hatékonysággal kezeli a nagy összeállításokat, ami alapvető fontosságú az egyedi géptervezők számára.

2014-ben a kulcs felhasználók döntő többsége Creo-ra frissítette szoftvereit Magyarországon, ezen felül jelentősen nőtt a meglévő felhasználóknál a Creo munkahelyek száma is. 2013-hoz képest 35%-kal nőtt az új Creo vásárlók száma, ami jól mutatja a szoftver dinamikáját.

Kontron támogatás KKV-k és egyetemek számára

BME Paradicsom csapat. A különleges, küllő nélküli agymotor és a jármű tervei Creo-ban készültek.
BME Paradicsom csapat. A különleges, küllő nélküli agymotor és a jármű tervei Creo-ban készültek.

A Kontron egy tőkeerős multinacionális vállalat. Ezt a hátteret felhasználva indította el a Kontron 2014-ben a KKV-k számára kidolgozott hosszú futamidejű, kamatmentes részletfizetési programot, amivel számos cég számára vált elérhetővé a Creo nyújtotta csúcstechnológia. Ez a program 2015-ben is elérhető az érdeklődő cégek számára. 2014-ben a Kontron több egyetemi autóépítő csapatot is felkarolt. A csapattagok a díjmentes Creo-n túl ingyenes professzionális oktatásokon is részt vehettek a Kontron szervezésében.

Platinum partneri státusz a PTC-nél

A Kontron sokat invesztált 2014-ben a PTC technológiákba. Folyamatosan bővül a támogatást végző szakértői csapat, a növekedés 2015-ben is folytatódik. A kollégák intenzív képzési programon vettek részt és szereztek minősítéseket Windchill PLM és Creo szoftverekkel kapcsolatban. A PTC minőségbiztosítási szakemberei a 2014-ben a Kontron által megvalósított kiemelt Windchill PLM projekteket részletes ügyfél oldali mélyinterjúkkal elemezték. Az általános ügyfél elégedettség tízes skálán mérve átlagosan 9,6-ot ért el, ami nemzetközi mércével is kiemelkedőnek számít.

Az elért minőségi és árbevételi mérőszámok alapján döntött úgy a PTC, hogy a nagy presztízst jelentő és számos többlet előjogot tartalmazó Platinum partneri státuszba sorolja át a Kontron -t.

Kiegyensúlyozott eredmény más termékeknél is

Büttner Kft. Hatalmas méretű autóipari szerszámok gyors megmunkálása NCG CAM-mel.
Büttner Kft. Hatalmas méretű autóipari szerszámok gyors megmunkálása NCG CAM-mel.

Az üzletág a PTC megoldásokon – Creo, Windchill, Mathcad – túl jól teljesített a Magma öntészeti analízis, Moldex3D fröccs-szimulációs, az alkatrészgyártásra specializálódott Esprit és szerszámgyártásra optimalizált NCG CAM szoftvereivel is. Bár a mérce magasra került, a 2015-ös terv is kétszámjegyű növekedést irányoz elő.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top