Ipar 4.0 technológiák a Creo-ban

A Creo lebontotta a korlátokat

Additív gyártás

Tervezzen, optimalizáljon, ellenőrizzen és nyomtasson, mindezt a Creo-ból

Nyomtassa ki pontosan azt, amit lát a képernyőjén. Creo megszünteti a korlátozásokat a 3D CAD és a 3D nyomtatás között. Az additív gyártás megváltoztatja a terméktervezést.

A Creo Additív gyártás modul lehetővé teszi, hogy egyetlen egy szoftveren belül tervezzen, optimalizáljon, jóváhagyjon és nyomtasson.

 • Parametrikus rács építőelemeket kínál a tömör térrészek lecserélésére.
 • Közvetlenül kapcsolódik a 3D Systems és a Stratasys nyomtatókhoz.
 • A Materialize-on keresztül számos más nyomtatót is közvetlenül kezel.
 • Követi, ellenőrzi és irányítja a nyomtatási folyamatokat.
 • Kiküszöböli az emberek által elkövetett hibákat.
 • Közvetlen kapcsolatot biztosít a szolgáltató irodákhoz.
 • Továbbfejlesztett gyors prototípuskészítés.
 • Műanyag és fémnyomtatás egyaránt. Fejlett támaszték tervezéssel.

Creo Ipar 4.0 technológiák

Product Insight

Készítsen jobb termékeket a feltételezések helyett valós idejű adatok alapján a Creo Product Insight Extension és az IoT erejének segítségével.

Helyettesítse a feltételezéseket tényekkel

A Creo Product Insight Extension lehetővé teszi, hogy kihasználja az IoT előnyeit, és a tervezési feltételezéseket tényekkel váltsa fel. A szoftver lehetővé teszi, hogy valós termékadatokat gyűjtsön, adatokat a próbapadról, és ezeket az adatokat visszaemelje a CAD-tervezésbe. Ez lehetővé teszi az új terméktervek javítását, új intelligens termékek létrehozását, valamint trendelemzéseket végezhet a termékek jövőbeli generációinak tervezése érdekében. Végezetül a Creo Product Insight Extension teljes mértékben integrált a ThingWorx-szel, a világ vezető ipari IoT platformjával, így könnyebbé teszi a termékhasználati adatok gyűjtését és megosztását.

A Creo Product Insight Extension szolgáltatásai:

 • A tervezési követelmények validálása a feltételezések valós adatokkal való helyettesítésével
 • Csökkenti a fizikai prototípusoktól való függőséget.
 • Az érzékelők használatának optimalizálása
 • Az új terméktervek biztosítják a szükséges adatfolyamokat.
 • A jelenlegi és a következő generációs termékek minőségének javítása a tervezési hibák azonosításával és kijavításával.
 • Új termékek, funkciók vagy termékbővítések üzleti lehetőségeinek azonosítása.

Model-Based Definition (MBD)

Modell alapú termékdefiníció – Model-Based Definition (MBD)

A Creo lebontotta a korlátokat a sikeres modell alapú termékdefiníció alkalmazása előtt. Az MBD információk létrehozása minden tervezői csomagban elérhető felár nélkül. Az MBD-vel az összes termékinformáció egyetlen 3D-s modellben tárolódik és a mérnököktől kezdve a beszerzőkig mindenki számára elérhető, vagy a Creo vagy az ingyenes Creo View Express nézegető alkalmazással. A megoldással Ön könnyedén helyezhet el közvetlenül a 3D-s modelleken: 3D-s méreteket, tűréseket, illesztéseket, felületi érdességeket, alak- és helyzettűréseket, tételszámokat stb.

Az MBD előnyei

 • megvalósulhat a papírmentes tervezés, gyártás, ezáltal idő és költség megtakarítás érhető el
 • egyértelműbbé válnak a tervek, és csökken a hibázás lehetősége
 • a rajzi definíciók a modell részét képezik, emiatt kevesebb objektumot kell kezelni, egyszerűsödik a PDM

Az opcionális GD&T Advisor modul segítségével tovább automatizálható a folyamat és kiküszöbölhetők az emberi hibák. A modul

 • nemzetközi szabványok szerint ellenőrzi a létrehozott definíciókat
 • szintaktikai ellenőrzéseket végez
 • megkönnyíti a GD&T (Geometric Dimensioning and Tolerancing – geometriai méretezés és tűrésezés) megértését, alkalmazását.

Kiterjesztett valóság – Augmented Reality

Lássa el kiterjesztett valóság alapú élményekkel termékeit

A Creo-val a digitális terveit átalakíthatja fizikai valósággá. A kulcs a kiterjesztett valóság (Augmented Reality-AR). A kiterjesztett valósággal a fizikai és a digitális világ összeolvad. Képzeljen el egy lenyűgöző tervezési előnézetet, amivel a terveit a való világban is megtapasztalhatja, ahol egyetlen kattintással képes lesz 3D-s reprezentációval ellátni termékeit. Kibővítettük a Creo-t a ThingWorx Studio-val, a világ vezető AR platformjával. Most már néhány kattintással létrehozhat és publikálhat AR élményeket közvetlenül a Creo-ból, programozói tudás nélkül.

PTC THINGWORX

További opcionális haladó Augmented Reality funkciók a ThingWorx-ben
Hogyan készítsünk Augmented Reality élményt
Creo-val – 2 perc alatt?

A Creo díjmentes augmented reality (kiterjesztett valóság) alkalmazást biztosít minden csomagban. A rendszerrel pár kattintással készíthetünk kiterjesztett valóság élményeket, amiket aztán megoszthatunk a partnerekkel, beszállítókkal, vásárlókkal. A tartalom fogyasztói számára különleges módon tudjuk prezentálni a termékeinket. A kiterjesztett valóság élmények vásári bemutatók céljából is kiváló eszköz lehet. A Creo fejlesztője, a PTC biztosítja a kiterjesztett valóság élmények megosztásához szükséges felhő alapú infrastruktúrát is. A rendszer mindig az 5 legutóbbi élményt tárolja 6 hónapig.

Töltse le a ThingWorx View alkalmazást, nyomtassa ki a ThingMark-ot, és tapasztalja meg a kiterjesztett valóság és a ThingWorx Studio erejét. ThingWorx View-t letöltheti az Apple Store-ból, a Google Play Store-ból vagy a Microsoft App Store-ból.

* A Creo 4M010-től elérhető

Scroll to Top