A PTC az áttörést jelentő Vuforia Expert Capture kiterjesztett valóság megoldás bemutatásával növeli a munkaerő hatékonyságát. Gyorsabb, hatékonyabb módszert kínál a karbantartók, operátorok számára.

A PTC bemutatja a munkaerő termelékenységének, minőségének, biztonságának és teljesítmények fejlesztésre készített, kiterjesztett valóság megoldását, a Vuforia Expert Capture-t. Ez a megoldás gyors és hatékony módszert kínál az ipari vállalatok számára, hogy ellássák a karbantartó, operátor dolgozóikat munkájuk gyors és pontos elvégzéséhez szükséges információkkal.

Annak következtében, hogy a gyártóiparban nagy méretű rés figyelhető meg a munkások tudásában és képességeiben, rendkívül fontos a szakértők tudásának (SME) hatékony átadása. A következő évtizedben 10 millió gyártóipari munkára lesz szükség, míg milliók válnak majd betöltetlenné, tudjuk meg Deloitte és a Manufacturing Institute beszámolójából. A nyugdíjba vonuló munkaerő kiáramlása, valamint az egyre bonyolultabb termékek és vásárlói igények összessége megkívánja a vezető gyártóktól, hogy új módszereket alkalmazzanak a karbantartó, operátor dolgozóik releváns információkkal való ellátásában.

„Izgatottak vagyunk, hogy a kiterjesztett valóság felhasználásának új formáját mutathatjuk meg az ipari vállalatoknak, melynek segítségével képesek lesznek kihasználni a szakértők tudását (SME) és enyhíthetik a munkájukat nehezítő, képességek között jelentkező szakadékot.” – mondta Mike Campbell, a PTC kiterjesztett valóság termékeivel foglalkozó alelnöke.

„A Vuforia Expert Capture egy magas minőségű, gyárilag elérhető megoldás, mely felgyorsítja a kiterjesztett valóság tartalmak létrehozását, így lehetővé teszi a gyártók számára, hogy dolgozóik pontosabban és gyorsabban elvégezhessék az új és ismeretlen feladatokat, valamint azt is, hogy csökkentsék a betanítás idejét és költségét.

A Vuforia Expert Chalk naprakész, releváns információkat nyújt, ott és akkor, amikor a dolgozóknak szüksége van rá – a mindennapi munkájuk valós keretei között. Az információkhoz menet közben hozzájuthatnak, amikor csak szükségük van rá, anélkül, hogy ez fennakadást okozna a munkafolyamatban. Sem előzetes felkészültség, sem komolyabb fejlesztés nem szükséges a betanításhoz és a feladatok megoldásához szükséges útmutatók készítéséhez.

A megismert folyamatok a védett Saas-alapú környezetben finomra hangolhatóak, majd RealWear HTM-1-en, Microsoft HoloLens-en, vagy mobil eszközökön keresztül továbbíthatóak a vállalat minden dolgozójához. A HoloLens térbeli intelligenciájának helyzetfelismerő funkciójával a karbantartó, operátor dolgozókat bármilyen helyszínen biztonságosan végig lehet vezetni a többlépcsős munkafolyamatokon anélkül, ezek sebessége vagy pontossága veszélybe kerülne.

A Vuforia Expert Capture hasznos megoldás azokban a gyártási környezetekben, ahol a meglévő szervíz/karbantartás/csere módszerek nem elérhetőek. A szakértők (SMEs) könnyedén rögzíthetnek útmutatókat ezeknek a feladatoknak az elvégzéséhez, melyeket az új, illetve a régebbi dolgozókkal is megoszthatnak, így ők gyors és hatékony segítséghez jutnak. Annak köszönhetően, hogy munkájuk során könnyedén hozzáférnek a standardizált instrukciókhoz, jobban átlátják a feladatokat, illetve képessé válnak a teljesítmény, a működési idő és a minőség javítására.

„A Global Foundries már világszerte bevezette a kiterjesztett valóság használatát a gyáraiban, hiszen tudjuk, hogy ez az egyik kulcseleme annak, hogy a kompetitív piacokon növelni tudjuk a termelékenységünket.” – mondta DP Prakash, a Global Foundries, kiterjesztett valósággal kapcsolatos fejlesztésekkel foglalkozó részlegének elnöke. „A Vuforia Expert Capture segítségével, képesek vagyunk egyre jobban rögzíteni a gyárban dolgozó munkások tudását. Ez a funkció akár 10-szeresére gyorsíthatja Standard Operating Procedures (SOP) dokumentációját, valamint segít akár a felére csökkenteni a betanítás idejét mind a „tanteremben”, mind a terepen.”

A Vuforia Expert Capture várhatóan 2019. májusától lesz elérhető.

Az eredeti cikket elolvashatja itt.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top