A júniust Onshape újításokkal indítjuk, ezúttal a műszaki rajz készítésre összpontosítva. Nézzük is meg!

Általános fejlesztések

Dokumentum áthelyezése a dokumentumon belülről

Mostantól teljes Onshape dokumentumok közvetlenül áthelyezhetők másik mappába vagy projektbe anélkül, hogy ki kellene lépni belőlük.

A „Help” menüpont fejlesztései

A Help menü teljesen megújult, az új formájában jóval korszerűbb és átláthatóbb kinézetet kapott. Helyet kapott egy szószedet, ahol megtalálhatók az Onshape funkciói és azok a leírásai. Továbbá még több hivatkozás került be a Learning Center, Helpful Tips, Warning messages és Troubleshooting menüpontokba.

A műszaki rajz fejlesztései

Keresztmetszet a kiegészítő nézeten

Az összetettebb geometriák még átláthatóbb ábrázolása érdekében mostantól lehetséges keresztmetszeti nézetek létrehozása kiegészítő nézetekből is.

Különálló élek megjelenítése és elrejtése

Új lehetőségként a rajz nézetben, a View Context menüben elrejthetők, illetve megjeleníthetők az egyes geometriák élei. Ez a lehetőség arra szolgál, hogy az összetettebb geometriájú alkatrészek megjelenítése átláthatóbb legyen, elkerülve a bonyolultabb geometriából adódó félreértéseket. Az elrejtett élek újból megjeleníthetők a kijelölés törlésével. Ez a lehetőség beillesztett vázlatoknál is elérhető.

Keresztmetszeti nézet szögben elhelyezett metszési vonallal

Metszési vonalak létrehozhatók előre meghatározott szögben is.

Tételjelölések (Callouts) csoportosíthatósága

Tételjelölések mostantól csoportosíthatók felületi megmunkálás, bázisfelület és hegesztés jelölésekkel.

Az újítások részletes listáját megtalálja itt.

Az itt felsorolt ​​frissítések minden felhasználó számára elérhetők új dokumentumok létrehozásakor, valamint pár napon belül a frissítés előtt létrehozott dokumentumokban is elérhetők lesznek.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top