Elérkezett a szeptember közepe és ezzel együtt a szoftver pár érdekes fejlesztése is.

CAD fejlesztések

„Mate connector” részletek felugró ablak

A frissítésnek köszönhetően ezután, ha az egeret egy csatlakozás vagy egy „mate connector” fölé húzzuk a Feature listában, láthatóvá válnak az ahhoz tartozó részletek (pl. tulajdonságok, elvégzett változtatások – forgatás, áthelyezés stb.)

„Mate connector” részletek

A metszet metszete a műszaki rajzon

Ezután a már meglévő metszet metszete is létrehozható és megjeleníthető a műszaki rajzon. Az így létrehozott metszeti képhez a modellt kétszer vágja el a szoftver.

Metszet metszete

Csatlakozó alkatrészek automatikus elrejtése

Az egymással kapcsolatban álló alkatrészeknél ezután, ha ez egyik alkatrészt elrejtjük, a vele összekapcsolódó alkatrészek is automatikusan eltüntethetők.
Valamint az alkatrészekhez tartozó „mate connector” csatlakozások is letiltásra kerülnek.

Csatlakozó alkatrészek automatikus elrejtése

Tulajdonságok létrehozása verziókhoz és a munkaterekhez

Ezután lehetőség van a dokumentumokon belül személyre szabott tulajdonságok létrehozására akár egész verziókhoz vagy munkaterekhez. Ez azért rendkívül hasznos, mert így egyszerre kezelhetők azok a metaadatok (projekt számok, munkatípusok), amelyek az összes modellezési fülre igazak.

Tulajdonságok létrehozása verziókhoz… 1. kép

Ennek a mezőnek a létrehozásához a létrehozni kívánt tulajdonságokat hozzá kell adni egy olyan kategóriához, amelyiknél van lehetőség a verzió és/vagy a munkaterület beállítására.

Tulajdonságok létrehozása verziókhoz… 2. kép

Párbeszéd ablak a követő módban

A követő módban ezután látható milyen módosításokat végzett el a másik felhasználó a Part Studion belül egy építőelemen.

Párbeszéd ablak követő mód

Parasolid frissítés

Az Onshape alapját képező operációs rendszer, a Parasolid, V33-as frissítése is napvilágot látott. Ez a verzió biztosítja a geometriák legújabb frissítéseit és lehetővé teszi a legújabb formátumban való exportálást is.

Parasolid frissítés

Vállalati frissítések

Globális jogosultságok a dokumentumok és mappák létrehozásához az Onshape-ben

Új globális jogosultság opció került be a szoftverbe, aminek köszönhetően az adminisztrátorok felügyelhetik és szabályozhatják, hogy melyik Enterprise felhasználónak legyen jogosultsága a My Onshape oldalon a dokumentum létrehozására. Amennyiben nem kapják meg ezt a jogosultságot, akkor csak adott mappában hozhatnak létre dokumentumot.

Globális jogosultságok

A publikus dokumentumok megtekintése Enterprise fiókból

Mostantól könnyedén megtekintheti a publikus dokumentumokat akkor is, ha Enterprise felhasználói fiókkal jelentkezett be.

Az Enterprise fiókban létrehozott és oda tartozó dokumentum nem tehető publikussá még akkor sem, ha felhasználó rendelkezik megosztási jogosultsággal, így az adatai továbbra is mindig biztonságban vannak. A publikus szűrő beemelése az Enterprise fiókba mindössze megkönnyíti a felhasználó számára, hogy bemásolja az olyan használni kívánt adatokat az Enterprise fiókba, mint a publikus személyre szabott funkciók, eladói vagy beszállítói modellek, vagy akár a képzési anyagok.

Publikus dokumentumok

Az itt felsorolt ​​frissítések minden felhasználó számára elérhetők új dokumentumok létrehozásakor, és a következő napokban ezek a szolgáltatások a frissítés előtt létrehozott dokumentumokban is elérhetők lesznek.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top