Az engineering.com szerint az Onshape a világ első számú leggyorsabban növekvő CAD-rendszere, amelynek növekedési üteme a CAD-piac átlagos növekedési ütemének hétszerese és több mint kétmillió felhasználóval rendelkezik.

Jon Hirschticknek (ex Solidworks vezérigazgató, Onshape alapító) a számok bejelentésekor azonnal eszébe jutott a sok kemény munka, amit az Onshape csapata fektetett abba, hogy javítsa a számítógépes tervezés (CAD) és az adatkezelés élményét, valamint lehetővé tegye a felhasználók számára a CAD-technológia következő generációjához való csatlakozást. Az Onshape az egyetlen olyan felhő-natív termékfejlesztési platform, amely integrálja a CAD-et, az adatkezelést és az analitikát – mindezt egyetlen Software-as-a-Service (SaaS) megoldásban.

“Ezen számok azért örvendetesek, mert megmutatják és igazolják, hogy az Onshape-nek milyen hatása van az ügyfeleink által végzett terméktervezés javítására a mindennapi munka során. Tekintsük tehát egy pillanatra vissza a 2021-es sikerekre és nézzük meg azt a sokféle aspektust, ami ezt az évet kiemelkedővé tette annak ellenére, hogy messze nem volt olyan “normális”, mint amilyennek reméltük.”

A növekedés éve az Onshape-nél

Drámai növekedés volt tapasztalható az ügyfélbázisukban, beleértve az oktatási felhasználók számának jelentős emelkedését, melyet a középiskolák és egyetemek tanulói és hallgatói tettek ki szerte a világon. Az oktatás sok területén de facto szabvánnyá vált a szoftver a diákok és a tanárok számára. Az oktatás a világnak egy olyan része, amely erősen eltolódott a felhő-natív eszközök felé, így az Onshape jól beleillik ebbe a helyzetbe.

Az Onshape csapata meg tudott felelni ennek a növekedésnek.

A csapat fáradhatatlanul dolgozott annak ellenére, hogy majdnem két éve felfordult a hétköznapi életünk. Képesek voltak reagálni a COVID-korszakban felmerülő kihívásokra, és segíteni ügyfeleiknek átvészelni ezeket a stresszes időket. És erre Jon Hirschtick rendkívül büszke.

A csapat segített egy olyan CAD-platformot építeni, amely megoldja a mérnöki és termékfejlesztési folyamatokat sújtó problémákat. Az Onshape együttműködési és biztonsági funkciói nem hasonlítanak más CAD-rendszerekhez, és ezt egyre több felhasználó veszi észre.

Nagy és kis fejlesztések bevezetése

A piaci ütem hétszeresével történő növekedés azt jelenti, hogy valamit jól csinálnak. Ez pedig nem más, mint az aziránti elkötelezettség, hogy folyamatosan jobb terméket nyújtsanak a felhasználóiknak, és ami a legjobb, hogy a világ minden felhasználója mindig ugyanazt és mindig a legújabb az Onshape-verziót használja, fölösleges idő-, és energiabefektetés nélkül, hiszen a frissítések automatikusak és minden felhasználó számára elérhetők.

Csak ebben az évben 16, az Onshape funkcionalitásához, valamint az Onshape Learning Center fejlesztéséhez kapcsolódó termékfrissítés jelent meg.

Minden egyes kiadás számos fejlesztést hoz ügyfeleink számára. Ha ki kéne választani, melyik 2021-ben a legjobb, az apró fejlesztésekre esne a választás. Hogy miért? Mert néha az apró dolgok jelentik a legtöbbet felhasználóinknak, olyan dolgok, mint a részletes funkciófejlesztések az alkatrészmodellezés, a szerelvénymodellezés, a grafika és a műszaki rajzok terén.

Ezek gyakran nem kerülnek a címlapokra vagy nem válnak nagy marketingkampányokká, de mégis nagyon izgalmasak. Legyen szó akár arról, hogy állandó szélességi eltolással hozhatunk létre egy élet, akár arról, hogy korlátokat adunk a gömbcsatlakozók elforgatásához, vagy arról, hogy a rajznézetben a toroidális élek profilnézetét ívként láthatjuk, ezek a fejlesztések valóban lázba hozzák a felhasználókat és ezáltal Jon Hirschtick-et is.

És 2022-ben még több fejlesztésre számíthat az alapvető modellezési és rajzolási funkciók terén, mert az Onshape csapata odafigyel az ügyfeleire és törekszik arra, hogy megadja nekik, amire az innovációhoz szükségük van.

Több mint 2 millió felhasználó számára a legjobb CAD-szoftver

Magától értetődik, de azért érdemes megjegyezni. Az Onshape (több mint kétmillió) felhasználója a legjobb a világon.

Így a 2021-es év első számú fénypontja, hogy az ügyfeleik nagyszerű termékek tervezésére használják az Onshape szoftvert és, hogy egyre több csapat alkalmazza a felhő-natív CAD-et. Nagyszerű dolog, hogy a felhasználók képesek gyorsabban és jobban tervezni, miközben időt és pénzt takarítanak meg, innovatívabbak, mert több tervezési alternatívát és iterációt tudnak figyelembe venni. Jobban együtt tudnak működni, mert a CAD használatával könnyebb több embert bevonni a munkába, végül pedig, hogy egyszerűen jobban szórakoznak.

Továbbá Jon Hischtick nagyra értékeli a felhasználóik visszajelzéseit, amelyekben elmondják, ha valami nem tetszik nekik, és rámutatnak arra, hogy mi hiányzik a platformból. Ők ösztönözik a csapatot a folyamatos fejlődésre.

Jövőre nagyszerű dolgokra számíthatnak a felhasználók, melyek közül néhányról szó lesz a K+F csapattal tartott szekció keretén belül a márciusban megrendezésre kerülő Onshape Live 2022 felhasználói konferencián (melyre a jelentkezés hamarosan megnyílik). Ez lesz talán a legnagyobb év lesz az Onshape termékbővítés és -fejlesztés terén. Készüljenek fel!

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top