A CheckPoint közzétette éves Security riportját, mely több mint 1100 IT biztonsági szűrésen és több mint 6000 gateway riporton alapul.

A riportból olyan megdöbbentő adatok derültek ki, mint:

  • A szervezetek 88 százaléka szenvedett adatvesztést.
  • A vállalatok 82 százalékában történt belépés rosszindulatú weboldalra.
  • A szervezetek 75 százalékának van botfertőzése.
  • A szervezetek 94 százalékánál használtak legalább egy magas kockázatú alkalmazást.
  • Óránként 971 ismeretlen malware fertőzés történik.
  • Minden 5. másodpercben egy felhasználó rosszindulatú weboldalra lép be.

Az 58 oldalas, angol nyelvű tanulmány tippeket is ad arra vonatkozóan milyen lépéseket érdemes megtenni az informatikai támadások megelőzése érdekében. A Checkpoint kutatásából az is kiderül, hogy az új mobileszközök elterjedése, az távoli munkavégzés és az egyre inkább jellemző felhőhasználat további kihívásokat jelent IT biztonsági szempontból.  A vállalatok fegyelme és odafigyelése ugyan javult ezen a téren  az elmúlt időszakban, de még így sem mondható jónak az IT fenyegetések elleni védekezés.

Az okostelefonok üzleti életben való használata miatt, egyre komolyabban kell venni a mobilokat érintő támadásokat, melyek széles skálán mozognak:

A tanulmány kitér a Ransomware támadásokra is, melyek egyre több és több embert érintenek, és a jövőben várhatóan még komplexebb támadásoknak leszünk kitéve, valamint feltehetően a nagyobb várható bevétel miatt még nagyobb cégeket, még komolyabb intézményeket fognak támadni.

A Checkpont Security Riportja külön tárgyalja az egyes iparágakra, szektorokra jellemző támadásokat. Az elemzésből az is kiderül, hogy a kormányzati szektort egyre nagyobb mértékben érik támadások, Azonban senki nem nyugodhat meg, mivel az informatikai támadások száma folyamatosan nő.

Amennyiben érdekli a teljes tanulmány, küldjön emailt elérhetőségeivel az kontron@kontron.hu email címre.

Amennyiben érdekli a teljes, közel 60 oldalas angol nyelvű tanulmány, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top