A PTC szeptember 17-én bejelentette a PTC Windchill® Termék életciklus kezelő (PLM) szoftver legújabb kiadását. A PTC Windchill 10.2 újabb funkciókkal bővült, hogy segítse a gyártókat a termelékenység javításában és az új kormányzati szabályozások betartásában.

Egyszerűsített megfelelés a szabályozásoknak

Az FDA 2014-ről új szabályozást léptet életbe az egyedi eszköz azonosítók (Unique Device Identification : UDI) használatában, az orvosi eszközök gyártóinak szüksége lesz egy olyan megoldásra, amely segítségével könnyebb lesz betartani a jogszabályokat. Ezek olyan rendelkezések, amelyek előírják, hogy az UDI-vel ellátott címkéken jól láthatóan legyen feltüntetve a termék verziója és a termék konfigurációja.

Az UDI kompatibilis címkézés által megkövetelt hatalmas mennyiségű adat hatékony kezelése komoly kihívást jelent a gyártóknak.

Ennek eredményeként a PTC kialakított egy előre konfigurált, azonnal használható technológiai megoldást, a PTC UDI-t, ami biztosítja az UDI adatok teljes körű felügyeletét és nyomon követhetőségét valamint lehetőséget ad a jövőbeni szabályozásokhoz igazodásra és a termékfejlesztés rugalmas változtatására.

Ez magában foglalja:

  • Összegyűjtés és kezelés – kulcsfontosságú UDI adatok több adattárolóról
  • Automatizálás – a benyújtás folyamatához az FDA-nak megfelelő algoritmusokat tartalmazó beépített felülvizsgálati és jóváhagyási munkafolyamatok
  • Egyszerűsítés – UDI adatok kezelése termék verzióhoz és változatokhoz az FDA és más globális intézmények jövőbeni szabályozási követelményeinek megfelelően

Minőségbiztosítás

A PTC Windchill 10.2 számos új funkcióval bővül a minőség kezelés terén, amelyek segítenek gyorsabban megoldani a problémákat. Ez magában foglalja a szorosabb integrációt a minőség elemző eszközök és az alap változáskezelési folyamatok között, amely a termék minőségének javítását valamint a költséges utómunkák és vevői kérések csökkenését vonja maga után. A PTC Windchill 10.2-vel igazodni lehet a meglévő Conflict Minerals jogszabályokhoz, valamint az első SEC bejelentés 2014. május 31. határidejéhez. A PTC Windchill 10.2 már kezeli a komponens szintű Conflict Mineral-nak megfelelő nyilatkozatok mellett a meglévő beszállítókra vonatkozó nyilatkozatokat. A termékhez használt alapanyagok eredete és átvilágítása egy rendszerben kezelhető a termékfejlesztés folyamatával.

Eredményesebb termelés

A PTC Windchill 10.2 felhasználók képesek:

  • Adatkapcsolatok vizuális megtekintése – a Windchill 10.2 lehetővé teszi a különböző termék elemek közti összefüggések könnyebb megértését grafikus folyamatábrákkal, beleértve a változási kérések és gyártási folyamattervek kapcsolatait is. A kapcsolat navigátor használata kiterjed a PTC Integrity-ben használt objektumokra is.
  • Termék konfigurációk megosztása ERP-vel – biztosítani lehet, hogy ugyanazok a konfigurációs szabályok érvényesüljenek mind a PLM, mind az ERP rendszerben
  • Folyamat tervek vizuális felépítése – a tervezői BOM-ból felépülő gyártási folyamattervek könnyebb létrehozása és lejátszása. Könnyen ellenőrizhetővé válnak, hogy az alkatrészek megfelelő helyen vannak-e és visszajelzések helyezhetők el a folyamattervben.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top