Októbert szintén egy Onshape frissítéssel indítjuk. Az frissítés nagyban érinti a műszaki rajzokat, valamint több frissítést kaptak a link alapú megosztás és a vállalati funkciók is, továbbá megújult a Learning Center is. Nézzük is meg!

Általános fejlesztések

Link alapú megosztás beállításai

Mostantól a link alapú megosztással közvetlenül elérhetők az összeállítások különböző kontextusai, mint például robbantott nézetek, tételjegyzékek vagy az összeállítás egyes konfigurációi is. Ez a funkció megkönnyíti a nézegető módon keresztül az adatok közvetlen elérését.

Link megosztással a következő állapotok rögzíthetők:

  • Építőelemek megjelenítése/elrejtése
  • Alkatrészek és részösszeállítások megjelenítése/elrejtése
  • Aktuális konfiguráció
  • Lemezalakító modul megjelenítése/elrejtése
  • Robbantott nézetek
  • Tételjegyzék fül
  • FeatureScript táblázat megjelenítése/elrejtése
  • Rajzlapok fül megjelenítése/elrejtése
  • Aktív megjelenítési állapot

Műszaki rajz fejlesztései

Hivatkozott tulajdonság helykitöltőjének és hátterének elrejtése

Korábban egy tulajdonság hivatkozásakor „—-” helykitöltő elem jelent meg abban az esetben, ha a tulajdonságnak nem volt érték megadva. Ezentúl a „—-” helykitöltő és a háttere is elrejthetők a műszaki rajzokon.

Egyszerűsített átmérő méretek megadása

Egy átmérő méret megadásakor részletes nézeten vagy félmetszet – félnézeten ezentúl lehetséges egyszerűsített átmérő méretek megadása.

Rajzi revíziós táblázatból oszlopok eltávolítása

Az új frissítéssel elérhetővé vált a rajzi revíziós táblázatok testre szabása, ezentúl tetszőlegesen adhatók hozzá, illetve távolíthatók el oszlopok, valamint az oszlopok sorrendje is módosítható. Az opciók a „Release Management” fülön találhatók.

Vállalati fejlesztések

Felhasználók csoportos eltávolítása

Az új frissítéssel ezentúl lehetséges felhasználók csoportos eltávolítása .csv fájl alapján.

Learning Center fejlesztései

Új önálló kurzusok és tanulási utak

Számos új tartalmat és fejlesztést kapott a Learning Center.

Mester modell önálló kurzus

Sajátítsa el a mester modell készítés részleteit. A kurzus Standard, Professional, Enterprise és Educational felhasználók számára érhető el.

„Top-Down tervezés” tanulási útvonal

Ez az új tanulási útvonal végigvezet a legpraktikusabb multi-body tervezési gyakorlaton kontextuson belüli szerkesztés és mester modell készítés tekintetében.

Még több videó frissítés

Számos új videó frissítés érkezett már meglévő kurzusokhoz, mint például egy új vázlatkészítés videó a Introduction to Sketching kurzushoz, egy új kihúzás videó a Part Design Using Part Studios és Introduction to Part Design kurzusokhoz, egy videó a „ball mate” kényszerhez az Onshape Assemblies kurzushoz, valamint egy új videó a „full round fillet” építőelemről az Advanced Part Design kurzushoz.

Új „Events” fül

Ezentúl minden tréning feliratkozás és részvétel megtekinthető az „Events” fül alatt.

Learning Center tanúsítványok hozzáadása LinkedIn profilhoz

Egy új funkció segítségével egyszerűen hozzáadhatók a Learning Centerben megszerzett tanúsítványok a LinkedIn profilunkhoz.

Az újítások részletes listáját megtalálja itt.

Az itt felsorolt frissítések minden felhasználó számára elérhetők új dokumentumok létrehozásakor, valamint pár napon belül a frissítés előtt létrehozott dokumentumokban is elérhetők lesznek.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top