Az Onshape büszkén mutatja be a legújabb frissítéseit! Csak jelentkezzen be és már élvezheti is a legújabb funkciókat!

Bemutatkozik a „Where used” funkció

Az Onshape összetett és fejlett kereső funkciójának köszönhetően az alkatrészek vagy összeállítások bármely korábbi verziója vagy kiadása könnyedén megtalálható, de azt nem mutatja meg, hogy az adott alkatrészt vagy összeállítást a vállalaton belül hol használták. Ennek megoldására egy új funkció került be a szoftverbe, melynek segítségével végrehajtható egy „Whereused” parancs, amellyel meg tudjuk találni, hogy az összes alösszeállítás, összeállítás, valamint műszaki rajz közül melyek tartalmazzák a keresett elemet. Ez akkor hasznos és fontos, amikor egy mérnöki módosítás hatását akarjuk megvizsgálni.

Annak érdekében, hogy mindenkinek a lehető legjobb élményt nyújtsa, ezt a funkciót fokozatosan vezeti be az Onshape. Most az Onshape Enteprise felhasználók számára vált elérhetővé, az Onshape Professional felhasználóknak pedig következő hónapokban lesz elérhető.

CAD fejlesztések

Automatikus nézet egyszerűsítés

Ezután amikor egy nagy összeállítás nézetét beilleszti a műszaki rajzba, a szoftver automatikusan kiválasztja a legjobb beállítást a nézet egyszerűsítéséhez a geometria összetettségének függvényében. Ennek következtében könnyebbé válik a nagy összeállítások nézeteinek beillesztése.

Új értesítési ikon

Mostantól amikor az értesítések fölé viszi az egeret megjelenik egy új törlés ikon, amellyel törölni tudja az adott értesítést. A törlés ikon melletti kék pont jelzi, hogy van olvasatlan értesítése. az üzenet elolvasása után, rákattinthat a most már szürke pontra az üzenet olvasatlanként való megjelöléséhez.

OBJ fájl formátum exportálása

Mostantól elérhető az OBJ formátum is az Assembly és Part Studio export menüjében. Ammenyiben ezt az exportálási formátumot választja, létrejön egy zip fájl, amely mind az OBJ, mind az MTL fájlt is tartalmazza.

Segédlet a beállításokhoz

Amikor az új felhasználó legelőször jelentkezik be a fiókjába, egy útmutatóval találkozik, amelyik végigvezeti a felhasználói fiók beállítási lehetőségein. Ennek köszönhetően az új csapattag érkezésekor vagy egy új felhasználói fiók létrehozásakor nem fog lemaradni semelyik az Ön számára elérhető beállításról és még gyorsabban és hatékonyabban tudja elkezdeni a munkát.

Vállalati fejlesztések

Új diagram az elemzések között: modellezési idő/nap/projekt

Bekerült egy diagram az elemzési menübe, amely megmutatja a felhasználók modellezéssel töltött idejét napra és projektre lebontva. Ennek alapján a projekt vezetők betekintést nyernek abba, melyik felhasználó mennyi időt fektetett az adott projektbe, ami jobb döntésekhez és jobb erőforráskezeléshez vezet.

Google SSO támogatás – Domian whitelist

A google SSO beállításánál, ezután lehetőség van arra, hogy vállalati admin speciális domaint adjon hozzá az új „Domain Whitelist” mezőhöz. Így minden ezzel az email domainnel rendelkező felhasználó be tud jelentkezni az Enterprise fiókjába. A Single Sign On (SSO) beállításaihoz tartozó segédlet itt található.

Education Enterprise – egyszerűbb felhasználó kezelés

Minden Onshape Education Enterprise felhasználó alapesetben teljes jogú felhasználó, ezért az Onshape egyszerűsítette az új felhasználók hozzáadásnak folyamatát azáltal, hogy kivezette a Light és Guest felhasználó opciókat.

A Featurescript fejlesztései

Névvel ellátott attribútumok

A „setAttribute” paranccsal létrehozott attribútumok ezután elnevezhetők. ezáltal sokkal könnyebben megtalálhatók/visszakereshetők, mint az „attributePattern” parancs használatával. Új lekérdezési lehetőségek is elérhetők ezután, így név, név/érték, vagy név/attributePattern alapján is lehet keresni. Az új, névvel ellátott attribútumokhoz tartozó dokumentáció, valamint a korábbi (legacy), névvel el nem látott attribútumok kezelésére vonatkozó információk itt találhatók.

Az újítások részletes listáját megtalálja itt.

Az itt felsorolt ​​frissítések minden felhasználó számára elérhetők új dokumentumok létrehozásakor, és a következő napokban ezek a szolgáltatások a frissítés előtt létrehozott dokumentumokban is elérhetők lesznek.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top