Ez a frissítés az Onshape legtöbbször kért, leginkább várt funkcióit érinti.  Olvasson tovább!

CAD fejlesztések

Felületek színei
A Part Studio-ban ezután már nem csak a modellekhez, hanem a felületekhez is lehetőség van különböző színeket hozzárendelni. Az új Appearance Panelen látható az összes aktuálisan használt elem és felület, illetve az is melyiket lehet szerkeszteni, átnevezni, konfigurálni vagy elrejteni.
A színek automatikusan (programozottan) is hozzárendelhetők a megfelelő felületekhez a FeatureScript „setProperty – allowFaces” funkciójának segítségével.
A személyre szabható funkciók között beállított felületi színek nem látszanak az Appearance Panelen.

Billentyűparancs az izolációhoz
A Part Studio-n belül az alkatrészek, illetve az Összeállítások munkatérben az egyes elemek egy új billentyűkombináció segítségével könnyedén megjeleníthetők önállóan is (Isolate Mode). Vigye az egerét a kiválasztott alkatrész vagy összeállítási elem fölé, vagy válassza ki őket a listából és nyomja le a Shift+i billentyűkombinációt.

Normál nézetből a legközelebbi alapnézetbe
Normál Nézet billentyűparancsa (n) ezután abban az esetben, ha nincsen semmilyen geometria kiemelve, beforgatja a modellt annak jelenlegi helyzetéhez legközelebb eső alapnézet irányába. Valamint, ha egeret egy adott sík felület fölé visszük akkor az „n” lenyomásával szintén beforgatható a modell a normál nézetbe.

FeatureScript személyre szabható táblázatai (Custom Tables)
A számítási eredmények, mérések, listák, tulajdonságok és egyéb adatok ezután könnyedén exportálhatók a Part Studio-ból és megjeleníthetők táblázatos formában a Custom Tables használatával. Az Enterprise csomagban, minden, az adminisztrátor által hozzáadott táblázat megjelenik mindegyik Dokumentumban az összes olyan felhasználó számára, aki rendelkezik a hozzá tartozó linkkel. A táblázatokról többet megtudhat itt.

Furatok a Part Studio-ban
Amikor a Part Studio-ban létrehozzuk a furatokat létrejön egy új ikon a képernyő jobb oldalán, ami részletezi a furatokhoz tartozó specifikációkat és mennyiségeket.

A rejtett elemek megjelenítése a szerkesztés során
Az alkatrész lista minden rejtett eleme, mint a lekerekítések, felületek, illetve alkatrészek, mostantól automatikusan megjelenik, ha a hozzá tartozó alkatrészt szerkesztik.

Felület/alkatrész törlése
A Delete Face, illetve a Leave Open parancsok együttes használatával ezután lehetőség van egy teljes alkatrész vagy felület törlésére, anélkül, hogy létre kellene hozni egy Delete Part funkciót.

Teljesítmény frissítései
Jelentős teljesítménybeli javítások, amelyek hatással lesznek a napi munkájára:

  • A metaadatok, például alkatrészek tulajdonságainak gyorsabb beolvasása
  • A metaadatok, például az alkatrészek tulajdonságainak gyorsabb beolvasása.
  • A FeatureScript könyvtár korábbi verzióira utaló személyre funkciókat tartalmazó Dokumentumok gyorsabb megnyitása
  • A FeatureScript könyvtár régebbi verzióira hivatkozó egyedi szolgáltatásokat tartalmazó dokumentumok gyorsabb megnyitása.
  • Az API-n keresztül igényelt Összeállítási Konfiguráció változtatások gyorsabb végrehajtása

Szakmai frissítések

Másik kiadásban is megtalálható függőben lévő jóváhagyási kérelmek
Egy új jóváhagyási feltétel került be a Release Management-be, amelyik megakadályozza, hogy egy adott elem bekerüljön a jóváhagyási folyamatba akkor, ha cikkszáma egy másik Jóváhagyási kérelemben (Release Candidate) is szerepel. Ha ez a feltétel nincsen beállítva akkor megjelenik egy figyelmeztetés a jóváhagyás során, de az alkatrész ettől függetlenül be fog kerülni a jóváhagyási munkafolyamatba.

Vállalati frissítések

Felhasználók meghívása CSV. fájlon keresztül
A vállalatok rendszergazdái ezután nagy létszámú felhasználói csoportok együttes meghívására is képesek azáltal, hogy az adataikat egy CSV. fájlból importálják be a szoftverbe. A rendszerben erre a célra elérhető egy CSV. sablon, valamint az automatikus hibaellenőrzés biztosítja az importált adatok érvényességét és helyességét.

A kedvencek lementése a kezelőfelületről (Dashboard)
Az Onshape Enterprise-ban létrehozott jelentések és elemzések – minden beállított szűrővel együtt – lementhetők, annak érdekében, hogy később gyorsan visszaállíthatók, illetve elérhetők legyenek. Ezek a My Analitics menüpont alatt találhatók meg és minden olyan felhasználó számára hozzáférhetők, akinek van hozzá jogosultsága.

A Tudásbázis frissítései

Az Onshape bemutatása az új felhasználóknak
Bekerült a Tudásbázisba egy új útmutató, a Navigating Onshape for New Users, amely az új felhasználókat segíti a munkájukhoz szükséges Dokumentumon belüli tájékozódásban. Ennek a technikai útmutatónak az eléréséhez nem szükséges Onshape fiókkal rendelkezni, sem belejelentkezni így ez szabadon megosztható bárkivel.
A változások részletes listáját itt találja meg.
Az itt felsorolt ​​frissítések minden felhasználó számára elérhetők új dokumentumok létrehozásakor, valamint pár napon belül a frissítés előtt létrehozott dokumentumokban is elérhetők lesznek.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top