Az 1991-ben alapított MOL-Csoport (MOL) integrált, multinacionális olaj- és gázipari vállalat, amelynek központja Magyarországon, Budapesten található, s amely közel 26 000 embert foglalkoztat 40 országban világszerte.

Sokarcú globális társaságként a MOL biztonságos mobil alkalmazásokat és eszközöket igényel alkalmazottai számára, akik gyakran dolgoznak irodájuktól távol, akár otthonról, akár üzleti útjaikon. Az intranet és e-mail mobil eszközről történő biztonságos eléréséhez a MOL a MobileIront (NASDAQ: MOBL) választotta, melyet a Kontron Hungary Kft. szállított és integrálta a meglévő vállalati rendszereihez. A Kontron a MobileIron legmagasabb, Iron fokozatú partnere.

” A vezető EMM – megoldások elemzése után felismertük, hogy a MobileIron a legjobb választás a keresett mobiltechnológiai biztonság elérésére “
– Dányi Ákos, a MOL Csoport irodai alkalmazások vezető szakértője

Támogatni kell még számos munkatárs – igazgatóktól kezdve irodai alkalmazottokon át teherautó-vezetőkig és kiszállítókig – mintegy 4 200 eszközét is, és a MobileIron biztosította számunkra azt az ellenőrzést, amire szükségünk volt ahhoz, hogy szerepen alapuló hozzáférést nyújthassunk a különféle alkalmazásokhoz és back-end erőforrásokhoz.

Használati eset

Android, iOS és Windows biztonság

A MOL jelenleg vállalati tulajdonú iOS eszközzel látja el üzleti menedzsereit, Windows telefonnal az irodai székhelyű munkatársait és Android és iOS táblagépekkel a telepen dolgozókat, pl. gépkocsivezetőket és karbantartó munkásokat. A MOL támogatja a saját-eszköz politikát – Bring Your Own Device (BYOD) – azoknak az alkalmazottaknak, akik szívesebben használják saját eszközeiket munkára is, valamint kiosk üzemmódú táblagépet juttat a telepen dolgozóknak.

Használati eset

Biztonságos mobil alkalmazás

A MOL számos üzleti folyamatot alakított át mobil alkalmazások használata révén, és a MobileIron Apps@Work alkalmazásával biztonságosan telepíti és frissíti ezeket. A gazdasági és üzletkötő munkatársak gyorsan elérhetik a vállalati dokumentumokat, a kiszállító járművek gépkocsivezetői letölthetik és frissíthetik a szállítóleveleket anélkül, hogy vissza kellene térniük az irodába papíralapú példányokat nyomtatni. A MobileIron Web@Work biztonságos böngészőjével az üzleti úton levők biztonságosan érik el a belső internetes forrásokat és könnyen szerezhetnek be engedélyeket az igazgatóiktól. A vállalat alkalmazottjai a SharePointon és belső internetes honlapokon érhetnek el és oszthatnak meg fájlokat.

“Kulcsfontosságú segítség volt a MobileIron munkafolyamataink mobilra optimalizálásánál. Rengeteg papíralapú rendszerrel rendelkeztünk régebben, de azóta a munkafolyamatok közül sokat átirányítottunk a SharePointra és belső honlapokra, amelyeket mobilon a Web@Workkel támogatunk. Ez segített minket ahhoz, hogy drámai módon javítsuk a mobil termelékenységet, mert az alkalmazottak gyorsan és biztonságosan elérik a minden nap használatos erőforrásokat,” – mondta Dányi.

Előretekintés

Mobilitás kiterjesztése az értékesítés serkentésére

A biztonságos mobil infrastruktúra kialakítása után a MOL most azt vizsgálja, hogyan használhatná a mobilitást a jövedelmezőség növelésére.

“A MobileIronnak hála, sikeresen ki tudtuk építeni mobil stratégiánk kezdeti fázisait. Most azt vizsgáljuk, hogyan használhatnánk előnyösen újabb mobil alkalmazásokat arra, hogy javítsuk ügyfeleinkkel a kommunikációt, növeljük az online értékesítést, kezeljük kapcsolatainkat a szállítóinkkal és egyszerűsítsük a teljes beszállítói lánc folyamatait,” – mondta Dányi. “

A MobileIron pontosan az a biztonságos platform, amire szükségünk van mobilitási céljaink jövőbeli megvalósításához.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet a Kontron szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top