Jim Collins inspiráló interjúrészlete Jon Hirschtick-kel arról, hogy a SolidWorks elhagyása után miért nem a pihenésnek szentelte életét.

1. A terméktervezési világ változott

A tervezők és gyártó cégek viszonya hihetetlen módon átalakult az elmúlt 30 évben. A korábban egy helyen dolgozó csapatok mára sokszor országszerte, világszerte szétszórva dolgoznak. A csapattagok is sokkal gyakrabban cserélődnek egy-egy projekt kapcsán. A tradicionális CAD megoldások nincsenek felkészítve ezekre a változásokra, amit Jon is pontosan tud, hiszen az ő vezetésével keletkezett a SolidWorks is.

2. A számítástechnika világa is átalakult

Az egyik legnagyobb változás közepén vagyunk, amikor a régi, desktop világból egyre több minden kerül át a felhőbe, internetre és mobil eszközökre. A fiatalabbak már egy poszt-desktop világba születtek és teljesen más elvárásaik vannak egy számítógép esetén. Az iskolai képzésük során sok esetben már nem külön számítástechnikai teremben tanulták ezen a gépek kezelését, hanem saját notebookkal, tablettel és mobiltelefonnal a kezükben használták ki azok előnyeit. Nekik teljesen alapvető elvárás, hogy mindenhol legyen internet és bármilyen eszközről tudjanak dolgozni. Számukra a felhő, net és mobiltechnológia olyan, mint a karbonszál a Boeing repülőgépekben, vagy az akkumulátor a Teslákban. És ha ezt ki tudja használni a munkáltató, akkor a CAD világ problémáit maximális potenciállal tudják átugrani.

3. Kötelezettség a felhasználók felé

A jó programozók érzik, hogy a felhasználóiknak mikor mire van szüksége. Az Onshape-nél is úgy gondolják, hogy fejlesztéseikkel nagy hatásuk van egy terméktervezési folyamatra. A csapat nagy része korábban a SolidWorks-ön dolgozott és emiatt kiemelten kezelték az ott fellépett problémák, hiányosságok elkerülését, kezdve a telepítés nélküli szoftverhasználattól a fagyásmentes tervezési folyamaton át, egészen az adatvesztés elkerüléséig.

4. Jelenleg senki más nem felel meg ezeknek az elvárásoknak

Nem az Onshape csapata az első, akik a CAD világát a felhőbe szeretnék ültetni. A többi CAD szoftvergyártó jelenleg a jelenlegi fájlalapú, telepített szoftverét foltozza felhő tárhely lehetőségekkel. Ez már egy jó irány, de hosszútávon nem elégséges megoldás. Amíg nem állnak át felhő alapú szoftverarchitektúrára, addig nem tudják teljes mértékben kihasználni annak előnyeit. Jon és egyre növekvő csapata pont ezt csinálja az Onshape-pel: A felhő nem egy funkció, hanem a szoftver alapköve.

5. Újra szerethetővé tennék a CAD-ezést

Régen mindig a CAD szoftverek képességeiről áradoztak a partnerek, mára ez kimerül a hibák, a verziókülönbségekből és PDM rendszerből eredő problémák, a licenc árazással és megosztással kapcsolatos panaszkodásban.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top